31.3.08

АДИОС БАРСА, БРАВО РЕАЛ!

Минатата недела само претпоставив дека можеше ова да се случи.
Барса ја загуби втората позиција, а единствената опасност за Реал ќе биде тимот од Кастељон. (прашање е колку ќе издржат?)
Време е Лапорта да го активира одборот и своите скаути и сериозно да ја разгледа ситуацијата за следната година.

Апслолутно дека не се сметам за видовит, би бил премногу несериозен. Само поврзував логични причинско-последични чекори.


Дали сега сите кои веруваа во Барса,

можат да поверуваат

дека Реал ќе биде новиот шампион во Примера?


Хронолошки за мене тоа беше факт уште во февруари, па дури и тогаш кога се доближија на два бода.

Таа логика ја презентирав и на неколку наврати во емисијата, а и во некои од постовите кои ќе ги набројам, како потсетник:

петок, 22, февруари 2008 - ПЕТ БОДА, ВОЈНА...
... за кратко време се стопи големата предност, која и сега иако е само пет бода е сепак голема.

понеделник, 25, февруари 2008 - ФЕСТИВАЛОТ ЗАПОЧНА...
...ќе си дозволам само да откријам дел од моите претпоставки, дека Барса далеку ќе стигне во Лигата на Шампионите и евентуално во Купот на Кралот. А се сомневам дека ќе го издржи и третиот фронт....

среда, 5, март 2008 - ЗБОГУМ ПРИМЕРА... РЕАЛ ШАМПИОН!
понеделник, 10, март 2008 - ЗБОГУМ ПРИМЕРА... РЕАЛ ШАМПИОН! (втор дел)
...во претходните неколку текстови пишував и зошто Примера е загубена уште од февруари.

понеделник, 24, март 2008 - ДАЛИ Е ВОЗМОЖНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ, НО ОД КАСТЕЉОН?

П.С.
„...иако со тешко срце ја прифаќам одличната игра на Реал наспроти катастрофалните потези на Рајкард, сепак тоа е добро за фудбалот. Пожртвуваноста и трудот кога ќе бидат наградени! ... Тоа што го играат неколку поединци на Реал (меѓу нив и Раул, кој да бидам искрен порано воопшто не го ценев како некој кој секогаш дава максимум) е за пример... Браво... иако и во Браса тоа е главно мото, повеќе од очигледно е дестимулирањето на оние кои беа синоним за „мравки„ поради чудните потези на Рајкард, кои многупати досега сме ги дискутирале, и кои упорно ги повторува. А човек кој не учи пред се на своите грешки, сигурно дека малку би било да кажеме дека е неинтелеигентен.... тој е глуп!... за жал, тоа е животното искуство (правило) кај сите од нас...„