25.10.08

КОЈ ЈА ИМА НАЈСИЛНАТА КАНТЕРА ВО СВЕТОТ?


Дали треба коментар за оваа фотографија?
Ова е најскапиот фудбалски погон од сопствената „кантера“ во фудбалскиот свет. Во моментов пазарната вредност му изнесува 220 милиони евра. Нормално дека цената ќе биде троструко или многу повеќе крената за 2-3 години кога ќе почнат договрите да им е приближуваат до слободниот пазар. Кон нив воопшто и да не ги додавам Пујол, Валдес и сите останати кои сега почнуваат да играат во првиот состав а чекаат на првиот професионале договор....