15.6.14

ИМА РАЗЛИКА, НО НЕ Е ВО СУДИИТЕ!

Светското започна со четири прекрасни натпревари, но сите четири со опасни забелешки до судиите. 

Веќе уште на старт се прогласува најлошото судење досега!? 
Комплетно погрешно.
Не знам само како тоа не можат да се направат вистинските проценки, барем од оние на кои тоа им е работа (ова не се однесува на сите)

Судењето не е ништо поразлично од сите досега, дури може да се каже дека веројатно во многу нешта е и ќе и подобро од останатите.

Разликата е само во технологијата која од ова светско првенство се користи „на лице место“. 

Сега судењето станува уште поконцентрирано и дисциплинирано, а и е со уште повеќе кренати норми.

Технологијата прави ние да ги забележуваме веќе сите детали, на било кој дел од теренот. Веќе ние можеме да гледаме се што оние 5 судии, помошници и делегати не гледаат.

Затоа веројатно наскоро (можеби од следното) ќе имаме и прегледување на снимки и слично...

Ова повлекува само едно прашање: Којзнае ли какво би било судењето на претходните ако ја имавме и тогаш оваа технологија?

Е во тоа е разликата... во технологијата, а самото судење сигурно дека сега има помалку грешки од претходно.

No comments:

Post a Comment