3.2.09

CONQUEST OF PARADISE . . . 2009

Она што се играше на последниот натпревар е доказ дека Барса е подготвена за продолжението на Лигата на Шампионите.
Тврдиот натпревар, исклучително напнат, со пресврт во најтешките моменти, кога ништо не оди „од нога„, се решава во последен момент. Тимот го има Меси(ја). А тој е еден единствен.
Со два црвени картони на крај (не навлегувам во образложување дали беа или не) Барселона остана дисциплинирана до последниот звук од свирчето на судијата.
Тоа е она што досега многупати знаеше да биде најголем проблем (ова се однесува повеќе на минатогодишните натпревари). Дисциплината, во секој дел од натпреварот, без оглед на моменталниот резултат.
Сантандер е само верификација и на 5000-тиот гол, па дури и старт на новиот месец кој повторно ќе биде рушење на новите светски рекорди. (штотуку ја прогласија Барса како најуспешен тим на планетава во месец јануари). Кон ова само ако ја додадам и бројката на постигнатите голови од само 4-ица фудбалери на клубот, приказната е повеќе од јасна... 2009-та ќе бидеме сведоци на авантурата на најголемите освојувачи, обоени во победничките бои, сино-црвени... дури и патот кон Рим е поплочен со сино-црвена калдрма....

46 comments:

  1. Anonymous08:36

    Bravo File se e tocno ama do koga taka? "One player" team nema idnina i razlikata ke pocne da se topi. Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Анонимус брат свакам Барса играта најмногу ја темели на еден играч но неможи да се речи дека другите фудбалери не придонесуваат за тимот... еве на пример со реал мадрид тоа е најголема утакмица ''el clasico'' ,а меси беше
    отсечен беше чуван од повеке играчи ,тогаш имаја повеке простор другите играчи .....убаво изиграја анри туре ето иниеста,иако тогаш ,меси ја реши утакмицата..но тоа и предност на Барселона во однос на другите екипи со има вундеркид ,а ако тој е спречен има поеке простор за другите играчи..Барселона од секогаш имала такви играчи (кројф,марадона,ромарио,стоицков,роналдо,ривалдо.роналдинхо)
    но вака убедлива не била никогаш
    поздрав
    Barcelona is the number 1

    ReplyDelete
  3. ...баш напротив,иако го имат Меси кој е еден и единствен, тимската игра и дисциплината на споревдеување на задачите со максимална одговорност за секој метар од теренот (а не само според позицијата) е тоа што е долика на оваа екипа...

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:19

    File da si go prodolzil postot si mozel roman da napises.Do Rim ima uste mnogu vreme a i do krajot na sezonata isto taka.Ovoj posledniot komentar vo opsto ne ti e tocen bidejki kako mozes da kazes za timska igra koga cela igra se temeli na Messi i mislis deka Barsa ke pobedese da ne vlezese Messi vo igra.A i fakt e deka site golovi koi ovaa sezona gi postigna Barsa se delo na trojca igraci.Zarem toa ti go narekuvas timska igra.Koga go nema Messi vo timot Barsa igra isto kako Arsenal odnosno imat igra no so taa igra golovi nikako da se postignat.

    ReplyDelete
  5. филе го подржувам..лани манчестер јунајтед се спаси ама оваа година тешко... па можи и да не поминат осминафинале...па како можи така да размислуваш(сигурно си за реал).... ами како можи да не користи таков играч од тој калибар ,а го има...дали реал или било која екипа да има вакво мајсторче нема да го искористи тоа..таков играч ретко се рајџа ...не верувам дека друг играч кој го споредиле со Марадона ги оправдал толку очекувањата...па зошто играта на Барселона да не се темели на еден играч...плус е поубаво за око,поатрактивен фудбал...шо сакаш повеке
    поздрав
    Барса Барса Барсааааааааааа

    ReplyDelete
  6. ...ocigledno mnogu raboti ne ti se poznati... moj sovet, zabelezi gi i odgledaj gi natprevarite koi se igraa bez Messi, onie koi bese zamenet i onie koi vleze podocna vo igra... gi imas na stranicata na Barca tV... skoro site... a posle mozeme pak da prodolzime so prepiskava.. ako voopsto ima potreba, vaka napamet zborenje, ne mi e predizvik nitu pak sum zainteresiran da detaliziram za fakti koi mnogu e lesno da se proverat, samo ako se odgledaat preku cel natprevar... i uste edno zabelezuvam... deka povekje od ocigledno e deka sezonava ja imas najmnogu 5-6 pati gledano Barsa, a se drugoto ti e od citanje vesti, forumi, portali itn... (konkretno, od drugava strana imas covek koj nema propusteno natprevar na Barsa, Lazio, Hajduk, Argentina pa duri i Liverpul so nekolku propusti...) taka da , za Barsake prodolzime ili posle toa ili smeni tema... bez navredi, samo sum iskren do serioznost.. pozdrav.

    ReplyDelete
  7. Филе ако за мене беше ова не ми беше намерата да те изнервирам(а мислам не е ова за мене)поздрав
    Барсааааааааа

    ReplyDelete
  8. :-)))))))))) ...знаеш дека не е за тебе, туку за тој пред тебе...анонимецот... :-)))) позз.

    ReplyDelete
  9. Anonymous16:27

    Lele,lele,madridisti,da mozete od k*t ke si griznete sto go imame MESSI.Znam ne bi sakal da sum vo vasa koza,ali toa e toa.A za toa sto go pisa anonymous za golovite,pa ne sme nie krivi sto cel tim na real nemoze da postigne tolku golovi kolku sto imaat postignato ETO,HENRY I MESSI.Za drugo sto da se kaze,ednostavno nema koj da ni zastane na patot.

    ReplyDelete
  10. За 2 дена е купот...дали Барса ке продолжи да ги декласира противниците...дали Мајорка има капацитет да и се спротистави на големата Барса ...која руши само рекорди...но не е само Барса...туку Барса (+ меси)....дали атрактивната игра ке продолжи..и додека сите бараат засилувања во последен момент...Барса не мора се занимава на тоа поле...дури на некои позиции е преголема конкуренцијата.поздрав
    Барсаааааааааааа

    ReplyDelete
  11. Anonymous13:01

    Филе ќе мора поактивно да се активираме на блоговиве, многу пациенти.

    Дај бе луѓе мислете малку на фудбал анализирајте го , знам дека не може секој да разбира што е и како е, ама бар малку од малку.

    Барселона годинава е се само не екипа која зависи од еден фудбалер, во случајов Меси.

    Прво не може цела сезона да се игра на највисоко ниво и нормално е да има мечеви како со Сантандер, и токму во тоа е и големината на фудбалери од калибарот на Меси да го реши мечот.

    Барселона е многу повеќе од Меси. Тимот функционира беспрекорно и пред се најбитно ментално многу е силен. Менталната сила е таа која ја движи Барселона, Или поточно речено тоа се вика победнички менталитет кој е пресуден токму во мечеви кога работата запнува.

    Освен психолошката стабилност фудбалерите се во беспрекорна физичка кондиција која овозможува и играта да тече така како што тече и да се прегазуваат противниците.

    И уште една работа. Јасен ми е ривалитетот меѓу клубовите што е и нормално, али катастрофално ми е кога ги има оние маалски јадачки од типот( кога тепаме јадеме гомна а кога губиме се криеме како п... под кошула).

    Не ми пречат и таквите само господ дал интернет и можност некој да каже нешто, па ако сме добиле ваква благодет не значи дека треба да се сере у ова прозорчево овозможено за оставање коментар.

    Еве сега оние кои не ме знаат нека проценат за кој навивам, ако не нека кликнбат на моето име и ќе ги однесе до мојот блог.

    ReplyDelete
  12. Во право си..Барселона е многу повеке од меси...но во моментов меси дава нешто што секоја екипа би го посакала....одлучува важни утакмици,а не како Роналдо кој секоја важна утакмица го нема...знам дека навиваш за Реал Мадрид ..ги имам цитано твојте постови ..и знам дека не си како оние што велиш јадат гомна сакаат само да те провоцираат...но во моментов мора да се признае Барса е убедлива ..но најмногу благодарение на меси...некам да провоцирам сакам реал да се врати на победницките патеки(а се врака)да има ривалство, 90 минути игра до последен здив.поздрав(посебно до филе)
    Барсааааааааааааааа

    ReplyDelete
  13. ...многу ми е драго кога ќе прочитам коментар од спротивниот табор, а да немам буквално што да додадам или да се спротивставам на начин кој некогаш факт е дека ми бега „од контрола„ :-)))) ... Дарко, поздрав и „узпат„ штотуку ја видов тетоважата ... :-))))... Почит. :-))))) ...

    ReplyDelete
  14. Anonymous15:20

    Fakt e deka Barsa go iskoristi prviot del od sezonata odnosno periodot od Oktomvri do Dekemvri koga Real se macese so povredi,pa dojde nov trener za seto toa da kulminira so smena na pretsedatelot.Vo toj period se odigraa poveke vazni natprevari na koi Real poradi razni pricini ne mozese za dojde do povolen rezultat nesto sto od Barsa go oddaleci ogromni 12 boda.E sega vo vtoriot del od sezonata nekako rabotite si doagaat na svoe mesto pa Real igra se posigurno.E sega dali ovie se posigurni pobedi na Real ke dovadat do zgolemuvanje na pritisokot vrs Barsa deka ne smeat da se opustat i da izgubat skapoceni bodovi ostanuva da vidime?File a i na site ostanati fanovi na Barsa iskreno kazeno sega vi e milo sto Real se vraka vo forma edinstevo poradi golemata bodovna razlika megu Barsa i Real.
    P.S.Jas inaku za da ne bidam anonimos ke vi kazam deka jas sum goran onoj koj edno vreme imase blog goran-tips.blogspot.com gledam file uste go cuva vo prijateli.A i da vi kazam deka sekogas koga ke pisuvam jas sekogas ke se potpisuvam bidejki ne sakam da se mesam so nekoi anonimosi koi davaat "ligavi" komentari.PozdraF!

    ReplyDelete
  15. А за лани не се сејкаваш....тогаш беше лош период на Барселона...лажната повреда на Роналдињо поради кавгата со Рајкард...деко кој исто така беше повреден...но Барселона стаса полуфинале на Лига на шампиони и купот на шпанија..иако во лига на шампиони требаше да победи(против Манцестер.ј) но тоа е фудбалот...и тогаш и немаше на Барса важни играчи...и плус тогаш Меси се повреди едно по друго,еднаш пред првиот дуел со Реал Мадрид која заврши 0-1 за реал(а не знам дали ке беше така да играше Меси)...и против celtic во Лига на Шампиони...тогаш никој не се жалеше...тие се големи клубови и имаат други играчи кој можат да заменат..ами ова година во Лига на шампиони,кога играа Реал-Јувентус...Јувентус одвај најде да закрпи состав..имаше премногу повредени играчи..но сепак триумфира во двата дуели..барем тогаш Реал немаше повредени играчи..затоа тоа не е изговор.поздрав
    Bарсаааааааа

    ReplyDelete
  16. Anonymous01:38

    se slagam so tebe dimitar no sepak na treba da go zanemaruvas i faktot deka sekogas koga nesto se slucuva vo real toa vednas vo svetot na fudbalot stanuva tema broj eden so sto pritisokot vrz ekipata e ogromen.Od real sekogas so ocekuva pobeda pa zatoa eve iako imat 6 pobedi po red dokolku vo sabota protiv rasing izigrat nereseno vednas ke pocnat vo vesnicite kako real e vo kriza kako ovoj trener ne go biduva kako igra predefanzivno odnosno vednas ke se sozdade atmosvera kako da real nema pobedeno koj znae od koga.E toa e razlikata megu real i site ostanati klubovi.

    ReplyDelete
  17. Во право со...но за тој притисок придонесуваат и навивачите на Реал...не само навивачите туку и раководството...на Барселона и помагале судиите(а Барселона секоја утакмица дава по 3-4 гола некогаш и фазла),оти неможи диара и хунтелар да играат во лига на шампиони..и секогаш кога Реал губи крив му е тренерот..лани Шустер освои титула со Реал беше добар..но кога го фати тимот криза одма тренерот да се смени....нормално секој тим го фајка криза,но никој тим како Реал не најдува кривица во друг...тука е и проблемот на Реал никогаш не погледнуваат на своите грешки туку сосем некој друг му е крив тренерот,судиите...и сега брзо читав кога дојде Хуанде Рамос имаше изјава дека не еден од тренинзите на Реал навивачите ги исвиркувале Дренте и Ван дер варт..а дали некогаш имаш слушнато навивач на Барселона да исвиркува фудбалер на тимот..и за таа разлика што велиш на Реал со останатите тимови..победа не се очекува само од Реал..победа се очекува од Барселона,Интер,Милан,Баерн,Победа
    (затоа што сум од Прилеп)но со таа разлика со таа атмосвера си ја создаваат сами.поздрав
    Барсаааааааааааа

    ReplyDelete
  18. Anonymous05:22

    Abe file kaj go najde toa deka barca bila proglasena za najdobar za januari.. i toa ti.. messi e eden i edinstven.. i kapelo deneska deka messi is the best..
    pozdravv.. Viva barca

    ReplyDelete
  19. www.sport.es od 1 i 2 fevruari 2009

    ReplyDelete
  20. Anonymous06:11

    File zver si bravo za postov :)
    btw kompletno soglasuvam so tebe.
    p.s. za kogo navivas :P

    ReplyDelete
  21. Ако си на постов и не знајш дека Филе навива за најдоброт клуб во последно време...тогаш незнам шо..за Барселон..поздрав
    Барсааааааааааааааа

    ReplyDelete
  22. филе би можел да ставиш клипчиња од првите емисии...уште од 2001 мислам дека ја водиш емисијава..сакам да видам ..мислам ако можи(како Барса)Барселона си продолжи со победничката серија...а се наѕира и финалето на'' Copa Del Rey'' ....се надевам и Реал че продолжи со победничката серија веке мислам 6-7 победи по ред...за да биде поинтересно,и поатрактивно...а полека се ближи и осминафиналето на Лига на Шампиони...интересни дуели..пред се мене најмногу внимание ми привлекува Интер-Манцестер иако Ливерпул-Реал ништо не заостанува ..ама мислам Интер-Манцестер ке биди и многу повеке од фудбал муријно-фергусон...јувентус и Челзи ке биди мислам доста досаден дуел..тие две екипи играат по мое мислење понеубав фудбал...и нормално Барса-Лион ....двете убедливо најаки екипи во своите лиги..од една страна Бензема,жунињо од друга Меси,ето,анри..многу интересен дуел..затоа одвај чекам да дојде осминафиналето од Шампионите.поздрав
    Барса Барса Барсаааааааааааа

    ReplyDelete
  23. Anonymous15:24

    Dimitar do osmina finale ima uste 20 dena i ako uste sega pocneme da komentirame za natprevarite mislam deka do togas taa tema ke stan dosadna a so toa i samite natprevari ke izgubat na vaznost zatoa da ostavime barem do 15 fevruari.A za ova deka ti e milo Real da prodolzi so pdednickata serija e samo zatoa sto barsa ima golema prednost.Mislam deka nemase bas da ti bide milo dokolku taa razika bese okoli 5 boda no dobro, mene kako fan na real ne mi e milo barsa da prodolzi da pobeduva bidejki sakam da zagubat 2-3 natprevari pa togas ke kazeme deka ligata stanala atraktivna ili pointeresna a za sega koga i dvete ekipi pobeduvaat e dobra samo za onie koi se oblozuvaat a la liga vo momentot e najneinteresna od site top 5 ligi vo svetot.Pozdrav!

    ReplyDelete
  24. Горан (мислам дека се викаш така оти претходно кажа)...јас реков само дека се ближи ...и можеби беше погрешно што искоментирав неколку натпревари...оти тоа натпреварување е нешто,што неможе да се опише со зборови...тука играат само шампиони...но и понекоја екипа која што не е во врвот..како лани Фенербахче..претходно Вилјареал..па така ...а за Реал вистина е тоа што го велиш..и нормално е секој да посакува неговата екипа да триумфира..и да ги освои сите трофеи..но мило ми е и за Реал оти еве полека се врака...овај фудбал го сакам што го игра Барселона никогаш не била поубедлива иако ги имала(кројф,марадона,ромарио,стоицкој,роналдо,ривалдо и секако роналдињо)иако оваа екипа е најубедлива јас најмногу сум ја сакал екипата од прес 2-3 сезони,и ко Роналдињо играч тешко да сакам така повторно...оти ко беше финалето на Лига на Шампиони ..па ко губеше Барселона јас можев да добијам срцев удар и не ме пуштија да гледам се додека Баеселона не изедначи..иако тогаш бев помал 11-12 години сега имам 15 и мислам дека Барселона е клуб кој секогаш че ми остани во срцето...поздрав
    Барсаааааааааа

    ReplyDelete
  25. Anonymous08:36

    Da Goran se vikam i se soglasuvam so tvoeto mislenje deka na sekoj fan mu e milo negovata ekipa da pobeduva pa i zatoa sme fanovi neli... a i samo za tvoja informacija jas sum 18 god i sum fan na Real uste od 97-98 god.koga sum imal samo 7-8 god i ne znam zosto tokmu taa ekipa koja togas bese so Hierro,Morientes,Mijatovic.Salgado,Redondo,Roberto Carlos i tn najmnogu mi se dopaga...Pozdrav!!Hala Madrid!!

    ReplyDelete
  26. Филе дај нов пост...и одвај чекам да ја гледам твојата емисија..оти ја гледам стално на полнок ..поинтересна ми е тогаш..ми ко покачува адреналинот..а за Горан ..јас не реков дека ја сакам Барселона од 11-12 години ..тогаш велам беше финалето ...ја гледам Барселона усте од времето на Ривалдо..тогаш ја запознав Барселона...и немозев да не ја сакам...Ривалдо е првиот мој омилен играч(заедно со зидан во јувентус)од кога гледам фудбал..и мислам дека е играч што има најмногу голови постигнати макази..а не можи да се заборави со Валенсија последните минути за победа мислам за Шампион на Шпанија..поздрав
    Барса Шампион

    ReplyDelete
  27. Anonymous15:30

    За Реал сум од кога знам за себе, ама искрено Барса газат годинава, без разлика на се.... Меси покажува една фудбалска интелегенција која ја имаат максимум 5 играчи во светов моментално, а има време уште да созрева......
    Најмногу ми се допаѓа кај Барса, што во моменти на криза, успеваат да извадат победа од 1-0 или слично, што е одлика на големи тимови... Сепак потајно знам дека кога тогаш ќе кикснат, и трката со Реал ќе стане замрсена, па може и да се повтори сезона 06/07.. Позз

    ReplyDelete
  28. Денеска уба ке биди Бразил-Италија...мислам Бразил и Италија имаат најмногу светски првенства ...Бразил-5 - Италија-3,4...Роналдињо се врака во составот на кариоките..со неговата изјава дека ако биде во почетниот состав ке даде барем еден гол...утре Аргентина-Франција...интересна изјава процитав дури и смешна..Абидал изјавува дека не смеј ни да помисли да го повреди Меси..оти доколку го повреди ке му го поништат договорот...Филе дај нов пост.поздрав
    Барсааааааааа

    ReplyDelete
  29. Anonymous10:21

    File eve ti predlog za vo emisija.Belasica i viareggio.Mislam sakas da davas za napredokot na madite vo sportot pa eve ti predlog za belasica edinstvenata ekipa vo makedonija koja svoite talenti gi nosi nadvor od makedonija na poznatiot turnir vo italija.Pozdrav!!

    ReplyDelete
  30. мислам дека Филе има давано за Беласица,од милан ко изгубија 4-0 и така натака.поздрав

    ReplyDelete
  31. ...:-) да, неколкупати беше Беласица со тој турнир, тема во Топки, но за жал овојпат никој ниту се јави ниту кажа дополнителна информација од клубот... :-(... а новиот пост, со посебно задоволство после победата над Франција :-))))))))) во четврток наутро... поздраФиле

    ReplyDelete
  32. филе како Бразилциве..знам дека си за Аргентина...и јас сум за Барселона Меси го сакам,ама тоа нема врска со Аргентина ..ама Бразилциве се родени за Фудбал..Робињо го изработи познатиот точак ги седна на земја(канаваро,замброта,гроцо,легроталје) само криво ми е за Роналдињо..да продолжеше барем половина од тоа што го даваше во Барселона..че беше веднаш зад Пеле и Марадона..ама веке не се ни труди толку..а во Барселона беше цар..немаше нешто што не правеше..едноставно царуваше...и утре победа за Аргентина..и секако нова добра партија на Лионел,заедно со селекторот идол Марадона..поздрав
    Барсаааааааа

    ReplyDelete
  33. Хехе,Димитар се гледа дека си голем обожавател на фудбалот...не пропушташ најмал момент од фудбалските случувања а да не дадеш коментар.
    Впрочем и јас сум во целост таков што се однесува до следењето фудбал и живеењето всушност за најважната споредна работа на светот но некако ме мрзи да се вклучувам во овие пријатни Каталонски муабети диригирани од Филе се разбира...
    Постојано ги читам вашите ставови кои потполно се совпаѓаат со моите мислења,барем што се однесува до Барса,за која немам забелешка годинава,особено сум воодушевен од Меси,сегашниот и иден владетел на зелените терени. ПозззЗ

    ReplyDelete
  34. Утре ке го видиме Меси..како ги легнива на земја француските дефанзивци..а сега така си гледав голчина..и се потсетив ..копа америка..Аргентина-Мексико..Камбиасо повратна на Хаинце тој долга до Тевез ..и Тевез во празно на Меси..и прекрасната лобовка во трк..тоа беше мајсторство..знам таков има даено и Марадона за Барселона..ама дури сега кога го гледав документарецот со него видов дека бил против Црвена Ѕвезда..поминувајки еден двајца играчи и зад високиот голман на Ѕвезда...тоа е волшебство.поздрав
    Барсааааааа

    ReplyDelete
  35. ..i toa bese prviot pat od mnogute koga mu stanuvaa protivnickite navivaci da mu aplaudiraat ... cela Marakana togas mu aplaudirase na Maradona, pa aj da ne zgresam ama sigurno skoro cela minuta... i den denes koga gledam inserti od toj natprevar se ezam :-))) ...

    ReplyDelete
  36. А филе дали го имас гледано документарниот филмсо Марадона..Емир Костурица режисер е мислам...за целиот негов живот...во една прилика Марадона вика""каков играч ке бев јас да не земав дрога,дали можете да замислит""..а исто има документарец со Зидан..ама ова е посебно..јас го сакам Пеле ..ама си мислам..стварно каков играч би бил Марадона да не го направеше тоа..а мора да се спомне и со Реал голот..топка мегу играч..голманот на земја..а играчот на гол линија си ја искрси ногата..иако сум помал 15 години имам..имам се гледано и слусано за Марадона...ако го немаш видено од поодамна а се сомневам ..оти Филе тебе неможи нисто да ти избега..да го видиш..а и на тарату дали го виде голот макази..тренерот со зината уста..од тен авив..играчот беше Елиран Атар..поздрав
    Барсаааааааа

    ReplyDelete
  37. Anonymous14:59

    Песна има за Марадона ,,La es Tombola"Ману Чао и Кустурица го среќаваат сред улица и му ја пеат, а песната е врв, демек да можев ќе бев како Марадона, супер текст.... Не знам како да направам јузер, хехе инаку 2 пост ми е на темав, Позз верен Лацијал

    ReplyDelete
  38. филе ,дај нов пост...ни го вети уште пред победата на Аргентина..Аргентина победи..јас цекав цело време..поздрав

    ReplyDelete
  39. Anonymous12:12

    Филе како да не си нешто мотивиран за нов пост,Аргентина победи,Меси постигна топ гол,што уште би требало да се направи?Цекаме сите со нетрпение,поздрав......

    ReplyDelete
  40. ...se koncentrirav na utresnata emisija i motivacijata tokmu na ovaa tema ja nasociv na dva priloga koi kje bidat emituvani utre... a ne e tocno deka ne sum motiviran.. sega povekje i od koga bilo... :-))))))... go cekam uste posledniot udar vikendov i konecnop da mozeme i "oficijalno" da ja proglasime Barca za sampion vo La Liga... zosto? ... e toa od nedela navecer... hahahahaha... pozdrav golem! :-)))

    ReplyDelete
  41. Филе навистина и јас би се надоврзал на твојот став дека гостувањето на Луиз де Лопера ќе биде толку тешко и неизвесно поради лошата традиција на овој проклет стадион последните 10 години но исто така и од пресудно значење дека Барса после победата на овој стадион која ја поскаувам повеќе од гостувањето во Лион ќе биде 99,9 % Шампион.
    Да се надеваме дека за неизвесноста на овој натпревар ќе бидам демантиран утре до 22:00 часот,поради фактот што Меси никогаш не одиграл натпревар на овој стадион против Бетис иако има изобилие од натпревари зад себе во дресот на Барса...причините се надевам Филе ги знаеш и можеш утре во емисијата да ги спомнеш тие малерозни 4 гостувања во Севиља во кои тој не настапил.
    Токму Меси ќе биде адутот утре нормално ќе има и причина за тоа :>
    Visca Barca Поздрав до сите Каталонци но и Шпански љубители на фудбалот :>

    ReplyDelete
  42. иако не ми беше во план да ги образложувам досегашните отсуства и да го најавам првиот настап на Лопера, еве, ветувам дека ќе те послушам и токму тоа ќе биде една од најавите во утрешната емисија... се надевам дека нема да им биде досадно на оние кои се против Барса... :-) ... но како и да е, ќе го послушам твојот совет! :-))))

    ReplyDelete
  43. Па не верувам дека годинава некој останал рамнодушен на играта на Барса и би било од наша Каталонска корист да сватат малку Анти - Каталонците дека токму Меси можеби бил минусот во тие резултатски лоши натпревари против Бетис во Севиља
    Visca

    ReplyDelete
  44. Зошто да им биде досадно Филе на оние кои не се за Барса...па нив треба да му биде досадна играта од нивниот тим...Реал можеби ја подобри играта..но сепак секоја утакмица по 1-0...и без многу атак..во Реал најмногу се очекува од Касилјас..лани тој на Реал му спаси многу бодови..но и му даде..кога Реал ке имаше слаба игра..тој стално ги спасуваше и нерешено по 1 бод си имаја...за разлика од Барселона...не се секавам кога последно Барселона се бранела..да држи резултат...Барселона од секогаш играла фудбал за око..кои многу екипи го респектирале...еве и изјавата за Фергусон...дека не се пласи од никоја екипа ...но од Барселона најмногу стравува..лани Барселона иако имаше лоша сезона(иако од многу причини)..сепак во Лига на Шампиони стаса далеку..па и во полуфиналето требаше да триумфира...едно време поседот беше 80-20...но на крајот манчестер се извлече...Меси си продолжува со добрите игри..не само за Барселона туку и за репрезентацијата..во еден спортски весник ја прочитав изјавата на според мене најдобриот Диего Армандо Марадона за Меси...""Mеси беше неверојатен.Играше фантастично.Тој играше и изгледаше дека топката е дел од неговото тело""...поздрав
    Барсаааааааааааа

    ReplyDelete
  45. филе сакам да ти дадам една информација што ја прочитав...за во твојата емисија за чуден спорт ..како претходно што беше за скоковите со кошарката...тоа е модерна комбинација на две традиционални вештини,произведен спорт кој едноставно се вика шах-бокс
    ..Секој натпревар започнува со партија шах,потоа рунда бокс и така вкупно 11 рунди,односно 6 партии шах и 5 рунди бокс.Шаховските партии траат 4 минути,а боксерските рунди 3 минути,а мегу секоја рунда,односно партија има 1 минута пауза.Првиот натпревар се одрзал во 2003година во Амстердам,а овој спорт се развива и во женска конкуренција.Во светски рамки постојат 40 федерации,а најблиску до нас е шахбокс федерација на Бугарија.За жал немам видео да најдам.И Филе дај нов пост..поздрав

    ReplyDelete
  46. file..bravo za iskrenosta sto ja imas..megutoa da zborime uste poferski..taka??mesii messi za barsa...raka vo na srce...prekrasen igrac koj sekoj trener bi go posakal vo svojata ekipa..megutoa sebicen..neka mi kazat fanovite na barsa sto tituli postignavte so messi lider a sto so Ronaldinjo( dedoto na futbalot..da ne bese ronaldinjo barca do den denes nemase da ja pocustvuva toplinata na sampion..iako sum fan na real od koga znam za futbalot koga bese roni vo barca nikad ne veruvav deka real me bide sampion vo prisustvo na roni..bukvalno..em postignuvase p 20 gola i 30 asistenci vo sezona..em eto so negova pomos postignuvase isto po 20-30 gola fakt deka stana i 2 pati strelec najdobar vo spanija..potoa 2 pati sampion na spanija ednaska vo ligata na sampionte..setoa toa thanks na roni..megutoa so kupuvanjeto na henry i izbacuvanjeto na roni i pogolemata podrska na messi izgubivte bogastvo..so celo srce v vikam tie dve seozni bea za real bez nikakva sansa..ama da se vratime na momentalnoto...pred dve sezoni imavte 12 boda prednost no na kraj Real Sampion..pak istoto ke se sluci..steta sto real ova godina na pocetokot na sezonata se povredija 4 klucni futbaleri inace ke nemase sansa da bidete prvi..ama ke bide so tek a vremeto..krajot ke pokaze.moze e docna za real ama ako vaka prodolzi barsa nema sansi..razlikata e 7 poeni..ama 3 poeni vo bernabeu brisete gi znaci 4 e:)) pozz file sorry ako navrediv nekogo//

    ReplyDelete