1.4.13

Не важат секаде правилата „секое чудо, за три дена“ според кое функционира Балканот!

Додека во Македонија „секое чудо за три дена“ па така се заборави и „манипулацијата со гласот на Горан Пандев во ФИФА“, МАРКА во денешниот број ја отвара повторно темата „каде е грешката и го бара виновникот“. (а и останатите спортски медиуми денес ја цитираат Марка) Ја пренесуваат и изјавата на портпаролот кој сака да ја затвори приказната, но тоа очигледно дека може само во Македонија да ја затвори. МАРКА продолжува во уште еден чекор понатаму, што е нормален во ваква манипулација. КОЈ Е ТОЈ ШТО ЈА НАПРАВИЛ ТЕХНИЧКАТА ГРЕШКА? КОНКРЕТНО? Што подразбира Име, Презиме итн... Многу нормално, бидејќи станува збор не само „за техничка грешка“ туку за многу поголемо кривично дело, бидејќи сепак некој во Институцијата ја направил „таа грешка“ и стои потпис од Горан. СТОИ ПОТПИС ОД ГОРАН ПАНДЕВ. Тоа е она што и останатите медиуми (кои не можат да „се заќутат“ со влезница, акредитација или подароче со ручече) го бараат како одговор. А и самиот Горан изјави и за шпанските медиуми дека тоа не е негова потпишана листа и тој воопшто не се потпишал на листа во која гласовите ги дава за Дел Боске. Очигледно дека „балканската Федерација“ (како што во еден пасус и не нарекуваат, алудирајќи на тоа дека на Балканот на друг начин функционираат и институциите и новинарството, „знаеме како“) може да функционира со таков пристап само на Балканот. Останатите новинари, поставуваат прашања и бараат конкретни одговори. Така дури одат до таму што и предложуваат на ФИФА од селдната година да го промени системот на гласањер за да не се случуваат вакви манипулации од такви институции, како нашата. Жално.... Но тоа е, веќе во Македонија се` се заборави.

No comments:

Post a Comment