22.5.14

Лучо денес официјално стапна на Камп Ноу

Луис Енрике Мартинез денес за првпат стапна на Камп Ноу како прв тренер на ФКБ, во друштво на претседателот Бартомеу и Зубизарета.
Пред околу 4 години гледав во живо многу тренинзи на кампот на Луис Енрике. Уште тогаш само прокоментирав дека нема да зачуди ако еден ден токму тој биде прв тренер на Барса. Тогаш сеупте беше Пеп на клупата на А.
Поминаа години.
Лучо е сега оној кој ќе треба многу од нештата да исправа.
Верувам дека ќе може. А верувам дека е и сигурно подобриот избор отколку да продолжеше Тата и следната сезона.
Философијата на Ла Масија можеме да бидеме сигурни дека ќе се движи по строго канализираната патека. Тој е оној кој постојано ги форсираше. Тој е оној кој го гледав и слушав како јљ бараше дисциплината на неговите замисли да се спроведува до максимум. Тој е оној кој слично како и Пеп бараше максимум физикус и максимум концентрација, максимум интелект во секоја вежба. Резултатите со Барса Б, веќе сите и ги знаеме. И само исто така можеме да претпоставиме дека ќе го врати не само сјајот на Барса туку и сјајот на Ла Масија.
Го очекувам со нетрпение првиот официјален тренинг.

No comments:

Post a Comment