4.5.16

НЕ САКААТ ДА РАЗМИСЛУВАТЕ МНОГУ...

Она што го форсира Европа низ своите членки на журката која одамна се игра на континентот е нешто што воопшто не е ново, напротив.
Уште во мугрите на завршувањето на Втората светска војна, беше зацртано формирањето на новиот свет. Некои уште тогаш го прокламираа како возобновен термин од претходно "светска влада". Секако дека ја утнаа со ОН.
Затоа денес ЕУ го продолжува успешно тој пат.
Само ќе ве потсетам што тогаш беше наложено и верглано од многумина моќни, од фондациите на Рокфелер па се' до СЗО или ако сакате денешните чиновници кои одвреме навреме ни доаѓаат и во МК.
"Неопходно е од свесноста на луѓето да се исфрли индивидуалноста, националниот патриотизам и верските догми. Ќе има реинтерпретација и искоренување на концептот "добро и лошо"-некогашниот воспитен тек, да се замени вербата што ја негуваа старите со рационалноста на која треба да се базира и промената во човечкото однесување... да се натераат масата да мисли дека "помалку" е подобро од "повеќе". Животниот стандард да се редуцира. Тоа ќе биде бавен процес, постепено, но трајно. Граѓаните на богатите земји мора да научат да живеат со помалку. Ќе дејствуваме како еден свет, ќе имаме една иднина."
Овде не завршуваат насоките.
Но, ќе мора сами да продолжите да истражувате за да дознаете понатаму.
Да се соочите со она што го живеете сега и по кои начела ви е наметнато.
Една класична мастурбација на некогашната цивилизација која беше далеку побазирана на индивидуалноста на Умните, исполнети со Љубов и Ентузијазам.
Љубов со предигра и оргазмички задоволства во секој миг... некогаш.

No comments:

Post a Comment