30.10.15

(За)бавната смрт на МК телевизии

Колку сакате пишувајте, правдајте, наоѓајте изговори или што и да ви текне на ум, но кога работев во македонските медиуми ("некогаш одамна") имаше многу повеќе луѓе со ентузијазам, со идеи, со желба за работа и создавање на нови и оригинални проекти, пред парите...

Сега е време за метузалемите кои мислат дека сеуште им држи струја акумулаторот, турче продуктите, џирло новинарите и едноставно новиот бран на турбо фолк социјализацијата.

Хорхе е тролање?

Хе хе хе... исто е. Различен е само аспектот на перцепција. А недостасува огледало.

Оние кои ги нема и кои заминаа да работат во другите "новинарски сектори" знам дека и таму успеваат. (а има една шака новинари кои останаа ко Кихоти да се борат со празнотијата во етерот; алал да им е на енергијата од непокорот)

Што би рекол Горан Милиќ кој и на 110 години ќе прави топ проекти, "никој не може да пишува приказна за сопствениот живот, а до 35-та година живее со мама и тато".

Не верувам дека и ова ќе се сфати, посебно линкот за паралелата...;).

Штета, нормално.

Можеше да се направи топ тв медиум, барем еден...

Вака е прашање кога комплетно се' ќе се распадне и кога ќе почне да се работи само за бакшиш. Да, не плата, туку бакшиш за новинаратвото.

Мир и покој (за)бавната смрт на македонските медиуми.

Чао. Фала. Пријатно.

No comments:

Post a Comment