25.8.15

А ШУ ПРАИМЕ СО БЕГАЛЦИТЕ ОД СКОПСКО, СТРУМИЧКО, КОЧАНСКО ИТН КОИ ИСТО ТАКА БЕГАЈЌИ ПО ПОДОБАР ЖИВОТ, ФАЌАА ЏАДЕ ОД МАКЕДОНИЈА?

Ни пречат бегалците, ни ја окупирале територијата, не сме можеле да се соочиме со фактот дека сакаат и тие подобар живот и ред други флоскули ни ја окупираат мислата деновиве.
Се прашувам само дали сакате да ги отфрлиме и да ги убиме или да ги исклоцаме и да ги оставиме на ивица од живот и смрт?

Само претходно, што и да се договориме дека ќе одлучиме, да ве потсетам дека истото ќе треба да го направиме и со сите ваши и наши роднини...
Тоа значи, истото треба да им се направи и на сите оние македонци кои избегале пред "икс" години од Свирипичино, Зрзе и Дељадровце, како и оние кои избегале пред некоја година од Скопје, Струмица, Велес, Кочани итн и кои ги окупирале во гета европските гратчиња. Се надевам знаете дека во Пјаченца слободно можете да зборувате струмички и да ве разбере дури и градоначалникот бидејќи тие се најголемата "бегалска популација" во градот. Живеат во гетата, населби преполнети со бегалците од Струмичко кои фатиле џаде по подобар живот. Или во Алба со кочанското гето. Да не набројувам во Швицарска, Дојчланд, Свериге или преку Барата. Разликата е во тоа што тие бегале со комбиња и автобуси во редовен превоз и на рати, а овие во крдо и со возови и бродови. 
Суштината е иста.
Значи, како ние со нив така и со себе исто.
Истите бегалци, само што овие ни се роднини, нели?

No comments:

Post a Comment