27.3.17

И ОД ОВА МОЖЕ ПОДОЛУ, НО ДА ПОЧЕКАМЕ...

Ништо не е како порано, да тоа го знаеме.
Дека се`е еродирано, и тоа одамна го знаеме.
Од образование до домашната култура и воспитување.

А за да биде појасно и до кој степен, ете отворете на пример, еден од трагачите кој очигледно се користи повеќе од сите останати (како најпопуларен секако), тајм.мк.
(не се тие виновни што огласуваат, пазарот си бара)


Ако пред години наназад на трагачот имаше адвертајзинг што беше во аспект на промоции на театарски претстави или некој друг „цивилизиран сектор од културата и збиднувањата“ сега „блеска“ реклама за „Најголемата Журка на Балканот со Драгана Мирковиќ и Аца Лукас“.

А Цеца е само капка во морето на трубо-фолк културата која се живее во МК, како ниво во кое вегетира најголемиот дел од масата.

Според сите тие информации на купче, навистина треба да сме среќни сите ние кои на време го фативме „возот за надвор“, затоа што вака како што станало, којзнае дали ќе успеевме да бидеме свесни за девастираното општество во кое денес виреат уште многумина како нас, лажејќи се дека можеби и не е така како што ни изгледа нам отстрана.

А и веројатно ова не е се`. Допрва ќе атерира уште турбо-фолк култура. Почвата е максимално подготвена да ги впие сите производи.

(забелешка: можеби е комплетно небитен овој коментар кога сме веќе надвор од инџекшн-лудилото, но за малкумината свесни сигурно е сочувство)


No comments:

Post a Comment