5.4.17

ПРАЗНИ ДЕМОКРАТСКИ ГЛАВИ

Зборувате за држава?

Каква?

Каде е?

Функционира ли?

Или мислите чим се собираат даноците има функционална држава?
(бидејќи ништо друго не функционира со таква прецизност и рок на исполнување)

Некако неосетно ви се измешаа лончињата од вашата демократија, која е најмалку демократија каква сакате да ја практикувате (и неписмениот да зборува за правопис и правоговор)!?

Еден ден ако излезете надвор од вртлогот во кој денес центрифугата на глупоста ве замајува до бесознание, можеби ќе сфатите дека всушност сте го потрошиле животот жабокрекајќи во мочуриште.

А тие кои отстрана го гледаат вашиот рингишпил поставен на истата територија (и кои знаат добро како треба да изгледа држава, но не им одговара да се случи и да биде) ќе бидат далеку пред вас, толку далеку што нема ни да можете да замислите колку е тоа далеку.

Зборувате за држава, сеуште? Ммм, празни глави, сеуште?

No comments:

Post a Comment