2.3.09

ЗА НЕКОЈ - НАДЕЖ, А ЗА НЕКОЈ - НОРМАЛЕН ТЕК НА НАСТАНИТЕ...

Готово е!
Реал Шампион!
Барса е во криза!

Толку беше! . . .


Ова беа само дел од пораките кои ги добивав веднаш по натпреварот во Мадрид.
Но за жал и овој текст ќе ги разочара сите кои навиваат за Реал од Мадрид :-). Прво, не само што сеуште цврсто го бранам мојот став кажан уште пред скоро два месеци, туку и дополнително секоја наредна недела ќе го образложувам во афирмативна насока. Второ, зарем некој некогаш мислеше дека Барселона ќе стане шампион во Ла Лига со 58 бодови предност? Ако некој така мислел(!?)... да, ова може да го смета за криза. Сепак сите треба да бидеме свесни дека таа разлика од пред два месеци, затоа беше толку голема, за да може да се надминат безболно овие моменти... А сега малку поконкретно и накратко.

Не треба да се биде многу паметен за да се забележи зошто се, резултатски, слаби последните натпревари. Отсуството на Абидал се забележува во играта во одбрана. Недостасува одбрана и затоа Барса на моменти наликува како онаа од пред две-три години, кога тој хендикеп лесно се надминуваше „понекогаш„ со гол повеќе. Тоа се случи и против Атлетико. Очигледно, недоволно.
Практично, костурот од четворката назад беше само со Пујол и Маркез. Алвеш не е класичен одбранбен, неговата концепција е сосем друга(пишував за него претходно). Од другата страна Касерес, односно Силвињо, нешто слично. Валдес е самиот за себе посебна приказна, кој во секој следен натпревар разочарува повеќе и повеќе. А причината е и токму претходно спомената одбранбена линија.

Веројатно, целта на Пеп беше „лизгајќи го„ подесно Чави, во повеќе одбранбена линија, со Гуди да добие брзо форсирање напред и завземеање на дел од позициите на Чави, ем да добие на снага во одбраната, ем да направи колку-толку рамнотежа меѓу она што е потребно назад и амортизирање на „осиромашениот„ среден ред. Повторно ќе кажам, очигледно - неуспешно.
Пеп, мора да најде решение. Затоа што ова се повторува, а секогаш е успешно за противничката страна. Ја напаѓаат Барселона таму каде е најтенка. Меѓу задната и средната линија. Тоа, можеби остава простор за ако брзо се пренесе топката, да стигне успешно до Меси, Анри и Ето`о, но пред се „ако?„ ... „меч со две острици„.

Сите сме сигурни дека и Лион во реваншот, ако остане истиот кадар во првата 11-ка, ќе го направи истото. Се надевам дека лекцијата, која веќе третпат на идентичен начин се повторува, е веќе научена.

Во едно сум сепак задоволен, натпреварот беше одличен за следење. Иако Барса загуби, токму сега може најтранспарентно да се забележат дупките кои беа пресудни за четирите гола, дупките кои беа причина евентуално за да се примат уште три. Исто така е добро што тоа можеа вечерва сите да го видат толку јасно и прецизно, што пак отвара нова страна во одлуките на Пеп. Наредното лето да не се залетува по Бензема и фудбалери слични нему. Токму сега се гледа што и треба на Барса: Иниеста, Чави, Абидал, Милито и „репликанти„ на нивните позиции.


(во слободен превод карикатурата на Валдес е со текст: „?Денес имам одлична можност да расчистиме некои сомнежи?„ (или:недоразбирања)„ - /во шпанскиот јазик, кога треба да се потенцира прашалната форма на некоја реченица, се става и напред и назад прашалник, ова го напоменувам за да биде појасна и карикатурата)

79 comments:

  1. Натпреварот беше одличен за следење, особено крајниот исход за нас кои навиваме за Реал. Ете надежите да се подгреат. Не верував дека Атлетико е способен за победа па макар и кога беше израменто, очекував Барселона сепак да однесе 3 бода. Домаќините се одлична екипа која може да демолира секого но се и толку наивни што можат да загубат веќе добиен меч, или поточно како ќе им се погоди денот.

    Значи сега разликата е 4 бода, но и покрај сите мои нормални и оправдани надежи, објективно сметам дека Барселона ќе се соземе и ќе има сила да триумфира на крајот. Она серија збиени дерби дуели ќе биде одлучувачка.

    ReplyDelete
  2. Јас мислам дека во вакви моменти и треба на Барселона тактичар(како Бенитез)...кој знае да изигра на резултат...без разлика и да има криза во каква што е сега Барселона...јас мислам дека Пеп нема снага да го води тимот до крајот...млад е...нема доволно искуство...истото се случува како со рајкард...имаше прекрасен тим кои освои се што можеше да се освои...но кога западна во криза тимот тој немаше решение...затоа на Барселона и треба тренер од калибарот на Фергусон,Мурињо.Бенитез...тенер за големи утакмици...а одма треба и смена на голманската позиција...неможи секоја утакмица да помине без кикс на Валдес...можебо се чуствува отсуството на неколку играче...Меси пробуваше да стори нешто...тој и стори преку соло акција постигна еден убав гол,како и Тиери...Ето изигра една од најслабите утакмици оваа сезона...промаши неколку убави шанси...но еве во среда можеби со Мајорка ќе гледаме излез од кризатз 4 натпревари без победа...поздрав

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:24

    Види, друже ако гледаме реално (иако не навивам ни за реал ни за Барса) Реал е во топ форма и најверојатно до крајот на сезоната нема да загуби повеке од 6 бода што според мене е освојување на ла лига.
    Затоа барам ако знае некој да ми каже кај мозам да се кладам на реал да биде шампион, една 100КА 100 посто ставам!
    Само да те поздравам и да те прашам кога ке го давате дресот со потпис на Пандев?

    ReplyDelete
  4. Па...не би рекол дека си мислел така ?
    Ова се однесува на ставот од Дарко кој повеќе од нормално од навивачка страна "Забележал" дека Атлетико не е способен за триумф. Сепак реалноста е друга...иако со сето срце навивам за Барса буквално се разочарувам и фрустрирам кога од натпревар за натпревар се разјаснува реалната слика на Барса. Прво одбраната на Барса ако така може да се нарече буквално не РАБОТИ. Но не дека не работи туку толкава е снагата што би рекле народно.Пујол го сметам за само просечен дефанзивец иако неговиот победнички дух и пожртвуваност говорат друго,сепак Пујол секогаш го дава максимумот но во границите на неговите капацитети(сепак не е он Видич или Фердинанд со нивните 1.90 цм - Факт). Маркез е навистина интелигентен и добро скокачки граден сепак и неговите карактеристики се НУЛА во однос на еден Пепе,реално. За Алвес нема потреба од коментирање пошто тој е најофанзивниот бек можеби на планетава но,левата страна е онаа во која се сложувам со Филе дека без Абидал е 50 % дефанзивно изгубена. За Валдес не би требало да се губи време да ме читате...па да се навратам на почетокот дека со една вака на кусо анализирана одбрана кога нападот е најсилното оружје на Барса несомнено јас искрено пред да почне натпреварот на Калдерон очекував ваков или сличен исход...a надежта ја гледам само во среќата на Барса годинава преку постигнување погодоци да се шлепа со тесни резултати.
    ПоздраФ до сите Шпански љубители на фудбалот

    ReplyDelete
  5. sega navivacite na barsa mozat da vidat kako e da se igra so oslaben tim, iako nee se bas oslaben im nedostasuva samo eden igrac i odma dupka vo odbranaata a sto da kazeme za real koj recisi pola sezona igrase so prepoloven tim i vadese razocaruvacki rezultati na koi barsa ja napravi prednosta od 12 boda znaci real e sepak real e podobar od barsa koja ne moze da pobeduva bez eden stan. igrac a so ke pravat na pr da i se povredat xavi i mesi? hala madrid

    ReplyDelete
  6. Se soglasuvam so postot na Delux... Kolku maka macese Real so povredite, no eve dojdoa i nasite pet minuti... Sepak da ne znaes sto da mislis, titulata bese edna galaksija (12 boda) odalecena pred desetina dena, a sega e samo -4.... Titulata e na dofat, ama nekako bar mene ne mi e realno, povtorno da se sluci 06/07 bi bilo senzacija i nevideno,, Pozz veren lacijal i madridista

    ReplyDelete
  7. Prvo fala za atletico za pobedata(narednata nedela na bernabeu ne im davame pokje od 5 gola kako znak na blagodarnost) i "bravo" za barca koja bese najdobriot tim i go igrase najubaviot fudbal na planetata a sega e ni ednoto ni drugoto. Ako ja izgubat i ovaja titula neka se skrijat od svetot i neka si formiraat katalonska liga samo steta sto tamu ke treba da bide i espanyol koj im e vo losi spomeni :) Pozdrav do site sto veruvaa deka Real pak ke bide sampion a za File, samo neka prodolzi so svojot stav i vo vakvi momenti na tezok poraz

    ReplyDelete
  8. real ova go zasluzi i mislam deka titulata i ovaa sezona ke bide nasa bidejki huande e 100 pati podobar strateg od pep. sega koga se vratija ovie site igraci na real se vide koj e koj. hala madrid

    ReplyDelete
  9. Rano e za Huande da se komentira, ke vidime... I za titulata isto, da ne si gi jademe zborovoite posle

    ReplyDelete
  10. deneska pep samo ja povtori greskata na rajkard igrajki so cetvorica napajgaci(iako gudjonsen ne igrase na taa pozicija),mozebi ne razbiram tolku ama sergio b. ke odigrase podobro od gudjonsen na taa pozicija,vo red gudjonsen bese ofanzivno mnogu opasen ali pozadi imase ogromna dupka.I silvinho ne bese kriv za nitu eden gol,nitu pak valdes,greskata vo klucen moment ja napravi puyol.......ali dobro e vaka barem ke gledame interesno prvensto(i real konecno da se nadeva na titula vo i onaka propadnatata sezona za niv)

    ReplyDelete
  11. ... verojatno si i ti vo pravo kako sto sme sega site otposle...ali kojznae sto se imal Pep vo glava pred natprevarot, sigurno ne za da zagubi so sto pomalku golovi... loso e sto nema zamena za odbranbenata linija i sredniot red so odbranbeni zadaci... no toa e Barsa igra po strogi definirani pozicii, bez mnogu eksperimenti so tecno prenesuvanje na topkata, i eve kje fali eden ili dvajca od standardnata sema na Pep i problemot go gledaat site...ne daj Boze da nedostasuvaat 4-5...e togas vekje se bi bilo mozno :-))))

    ReplyDelete
  12. gotova e barca pagaaa.. real gaze sve ... file ne se nerviraj kosata ke ti padne od nervozi kaza ja pocna da se stopluva nema da bide se minus sega ke bide i plus pozzz

    ReplyDelete
  13. Мадриѓани не се залетвајте одма дека Реал е шампион за 2 недели 8 бода ги стигаја Барса ама ко шо ги стигнаја така можи и да ги изгубат тие 8 бода. Се ке се реши крај на април почеток на Мај кога сите играт мегусебно. Тогаш ке биди јасно а ова сега е мала криза во Барса. Кризата во Реал беше пред 3 месеци. Зато не велете дека реал е сампион. Оти бодојте ко со се земат така и се губат :-).

    ReplyDelete
  14. Незнам што да кажам...Навивав за Атлетико! Ги сакам и Барса и Атлетико подеднакво, но некако навивав Атлетико да победи пошто сакам да биде интересно Шпанско до крај!

    Реал е во фантастична форма, 10 по ред...Искуството на Хуанде во Англија му донесе цврстина на Реал во играта...Нешто што го нема Барса, но на Барса не и е таков стилот...Барса игра за гол +...

    Сепак морам да дадам еден мал осврт на головите што ги постигна Атлетико...1-2 па 4-3... два во еден 7+...И какви само киксови на одбраната на Барса за последните 3гола на Атлетико, особено за головите на Агуеро, на кој едноставно му ја подарија топката, а другото беше рутина...

    Ќе биде интересно до крај...Колку само брзо се стопи предноста! Не би рекол дека на Барса и недостасуваат толку многу некои фудбалери...

    Наметнаа толку силно темпо што на крај и не го издржаа! Самотот тоа што Меси се одмараше на последните неколку натпревари го кажува тоа!

    Во некој мој претходен коментар реков дека ако продолжи во ова темпо Барса ќе има класа Барса и останати, но очигледно таков е денес модерниот фудбал што е многу тешко тоа...Сите екипи се најмотивирани баш против вас, што е и логично!

    ReplyDelete
  15. ... за мотивацијата си 100% во право, но исто се мотивирани и против Реал, верувај... второ на Барса можат да и недостасуваат 2-3 играчи од стандардната 11-ка и веќе се е расштимано... додека Реал може да игра и со -7 играчи од првата постава и пак да победи со 1:0... токму тоа е иразликата и затоа е дојдено до овие -4... Барселона има многу потечна игра, со лесно пренесување на топката, развлечена на широко и долго (не во негативна смисла) топката може да се двиши во сите насоки во еден напад, од задната линија до првата предна па пак назад и пак напред се до ситуација за гол... секој си го знае точното место и се е под некоја уиграна шема која е многу поразлична од сите други 4-3-3 формации што ги играат другите клубови... кај реал е сосем друго... ако во барса се игра лесно преносливо, меко и течно, во реал е сосема друга ситуацијата, конкретно брзо преку крила и без многу развлекување... тоа овозможува и повќе варијации на тема отсуство на играч. не треба сите да бидат 10-ки :-) ... е тоа е хендикепот на Барса, кој сега сите го гледаме... убаво за око, да не речам прекрасно, но малку фалинка и се се расклимува... но тоа го знаат сите и затоа јас воопшто не стравувам..решението наскоро следи...:-))))

    ReplyDelete
  16. Епа другар Филевски, во право си за последниот коментар, мотивацијата против едните и другите е 110%, разликата е во одбраната, го нема Абидал и нема цврстина, Алвес тешко дека го сметам за одбрамбен играч пошто сака да игра со топката и во напад а се покажа по не знам кој пат дека Пујол и не е некој класа одбрамбен играч, просечен бек и то е то. И во годините наназад, традиционално Барселона има пад во формата во ова време од сезоната а Реал има подем, нешто ко темпирање на формата...плус сега има и Кралски куп за играње на ќе биди многу тешко за твоите фаворити на сите три фронта :)

    ReplyDelete
  17. Филе како што реков...иако сум за Барселона...и колку да го браниш Пеп не е тренер со кој Барселона може да освојува трофеи...неискусен е и не е од калибарот на тренери како Мурињо,Бентез,Фергусон...тој има пред себе еден вуигран тим граден повеќе години...затоа јас мислам на Барселона и треба тренер за големи утакмици...а не тимот кога ќе го фати мала криза,да нема решение...иако Ливерпул не му оди бо првенството...но Бенитез го надмудри Рамос кои имаше 10 утакмици без пораз...поздрав

    ReplyDelete
  18. Kriza a? aj v godina pak ke ima prvenstvo pa ke dojdi vreme i real da gi ostaj kataloncite da osvojat nesto oti neznaat sto e toa titula nekoe vreme. pozdrav do ekipata sto igrase najubav fudbal vo spanija zatoa sto i toa nekoj moze ke go zapise koga ke ja vnesuva 32 ta titula na real vo istorijata

    ReplyDelete
  19. Зар стварно мислаш дека туку така Барселона ќе му ја препушти титулата на Реал Мадрид...е тогаш се лажиш...иако е во мала ако можи да се речи криза...Барселона и понатуму ќе продолжи во истото темпо...а Реал треба да се грижи за во реваншот...затоа што Ливерпул не е наивен противник...поздрав

    ReplyDelete
  20. Ne treba panika!! Barca iako nie sakame da ima poveke boda razlika tie seuste 4 boda!! Na kraj na kraistata 4 boda mozat da bidat presudni..! A ovaa za Dimitar bidejki misli deka Pep ne e za golemi utakmici. Koga pobeduvase Barca nisto ne vikase a sega 4 natprevari ne pobedi sega Pep ne bil trener.. Da ne bese Benitez trener na mecot na Barca so Real. Zatoa nemoj uzbuna odma, poleka sega sve ke si dojde na svoe mesto.. Treba prvo da go osigurame finaleto vo Copa del Rey..

    A jas se uste stojam na stavot deka Pep e odlicen trener, i deka Barca ke bide sampion vo koe natprevaruvanje da igra;).

    Viva Barca! Viva Pep!Viva Messi :-)

    ReplyDelete
  21. Ама баш затоа...во овие утакмици тој треба да постави тактита...да изигра на резултат...јас тоа викам...а тимот е добар на секоја позиција освен на голот...затоа треба тој баш сега да покажи колку вреди...оти сега ако ги изгубат Барселона бодовите...тогаш нема назад да се вракаме на предходните утакмици да видиме како Барселона победувала...сега треба да се покажи вистинската Барселона и Пеп како тренер...поздрав

    ReplyDelete
  22. Јас си мислам дека дека Реал си е Реал а барса си е барса секој си има свој квалитет.Ама ако продлози барса вака дека брзо ке падни,воопшто не игра улога 1 или 2 фудбалери за едне клуб како се е барселона.Така гледано на Реал му фалат 3 играчи кои му значат многу ама ти сепак си се Реал и мозат лесно да се покријат.А за титулата на кој ке му припадне Во Ла Лига тешко дека можи сеа да се види оти има уште 15 или 16 кола.А тоа дека недежи имаме не е грешка ние имавме цело време и дуреи бесе 12бодови предност оти ние верваме во квалитетите на РЕАЛ.
    Позрав до сите љубители на фубдало и на најтрофеенио клуб РЕАЛ МАДРИД!!!

    ReplyDelete
  23. Дека Пеп направи за Барселона многу направи. Го прероди тимот од оној да речам умрениот кој го остави Рајкард. Тимеот не е граден со години како што прочитав во некој коментар. Од 2006 кога Барселона последно освои трофеј во тимот има многу нови имиња, но многу и заминаа. Од генерацијата 2006 во Барса се само Валдес, Пујо, Чави, Инеста и Ето. Можеби и Меси но тој пропусти голем дел од сезоната. Од ланската сезона заминаа многу играчи а дојдоа 5. После немојте да ми речите дека тимот е граден со години. Од 2006 до сега од Барса заминаа 20 и повеке играчи, а пристигнаа само 8-9. Oваа мини криза не е ништо. Сигурен сум дека ПЕП ке најде добро решение да се пласира во финалето на купот и 1/4 финалето во Лигата на Шампионите, а можам да гарантирам дека Реал нема да освои ништо оваа сезона односно пак ке падне во кризата од пред 3 месеци.

    ReplyDelete
  24. Pa zatoa i ste navivaci na barca za da se nadevate na titulata inaku sto vi ostanuva drugo ako gi izgubite sansite uste otsega a imate +4 pred Real? A deka Real ke padni toa ke bide tesko a pogotovo ako se sluci da ispadni od liverpool(slucajno) togas ke ja osvoi titulata so 10-tina boda prednost na krajot. I zapamtete ednas koj e Real ne treba da ve potsekjam sto se sluci pred 2 godini. Aj pozdrav i do navivacite na barca(ne se tie krivi sekoj moze da zgresi vo izborot na klub)i mozi ke go osvoite kupot ako ne vi se sluci i tamu sevilla na primer...

    ReplyDelete
  25. Шо да прам друго освен да се смеам на коментарите дека Пеп е голем тренер...луѓе ни една сезона не е тренер, титули 0 пошто толкаво искуство има и одма е голем тренер...то ќе можи да се кажи по неколку години, не по 20 одиграни кола во првенството. Костурот на тимот е скоро ист, замена Роналдињо-Анри и Деко-Туре ако не се лажам...друго се е исто.

    ReplyDelete
  26. Се согласувам со ова.... Залудно е да се вадат навивачите на Барса на новите играчи, невоиграност и што ти не.... Според мене ПЕП сепак ја имаше почетничка среќа (исто како и Рамос-како тренер на Реал)....
    ПЕП ја имаше онаа фудбалска интелегенција како играч, но да си тренер е сосема друга филозофија и територија..Верен лацијал и мадридиста

    ReplyDelete
  27. Вака сега да бидиме реални да не беше ПЕП тренер Барса немаше на Реал да му бега со 12 бода. Ако човекот нема искуство како тренер го прероди тимот. На среќа не може да има во една сезона 4 победи со по 6 гола на еден натпревар, а да не збораме за победите со по 4-5 гола на натпревар 80% од победите Барса ги напрај со 4 или гола на натпревар, а Реал што направи има 10 победи а повеке од 2 гола нема даено на натпревар (исклучок дуелот со Бетис). Зато не се надевајте многу БАРСЕЛОНА НАЈДОБРИ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  28. Па која екипа издрзала во текот на цело едно првенство вез да ја фати криза...а и оваа мини криза од 4 натпревари пез победа која ја фати Барселона...сигурен сум дека ке ја прекинат уште утре со Мајорка...таква криза секого фаќа...освен Венгер со Арсенал во сезоната 2--3/4 мислам без ниеден порараз и тоа во премиер лига...Барселона се заслужено на првата позиција турнаа безброј рекорди...а беа прогласени и за најдобар тим во последните 20 години...поздрав

    ReplyDelete
  29. Пеп Гвардиола е најдобар...како можи него да го напаѓате???на кој трењер т.е екипа во светот не му се десила криза??Дали тоа што Реал успеа да тепа 10 со ред значи дека Хуанде Рамос е подобар од Гвардиола?...свашта..па Рамос беше набркан од Тотенхем.Со него Тотенхем го имасе најлошиот старт во едно првенство во историјата на клубот...ејјјј.Дајте незборајте глупости.Па евевиго тој Хуанде Рамос пробваше со тактика да го надмудри Бенитез и на крај се избрука поќе од сите претходни трењери на Реал...А од друга страна Барса со Гвардиола барем ке стигни далеку во лига на шампиони а купот на шпанија скоро е освоен....навивачите на Реал наместо да бараат титули, нека се тешат со бркањето на Барса..единствено тоа му останува...и секако молетесе Барса да кикса што повеке.хаха.
    Поздрав до сите.....

    ReplyDelete
  30. Ајде Филе затворај ја дебатава на овој пост, отиде у толку тапа расправа што е предосадно.

    ReplyDelete
  31. Да можи да се затвори темата пошто незнам што треба да се случи за да сфатите кој ке е шампион-тој што има 10 победи по ред (засега, 11 -тата е веќе впишана за в сабота оти не сме барса да губиме од атлетико мадрид) и ставете пари дури има убав коефициент на реал за шампион зашто паѓа секој ден по малку па кога нема титула барем земете некој денар!Послушајте ме...

    ReplyDelete
  32. Хахахаха ама се смешни наивачите на Реал Мадрид некако...
    Лигата на Шампиони веќе завршена приказна(Бенитез сам ги тепа што беше очевидно) Купот на Шпанија пак што е нај иронично загубија од НЕВЕРОЈАТНИОТ тим на Реал Унион кој ги наполна и сега каде ќе ги бараме надежите се разбира во Ла Лига.
    Таму пак цела сезона дркаат односно бркаат негатива а што е најтрагично никогаш нема да ја стигнат...
    ...па сега овој паметниот Болуда кој се сомневам дека не згреши кога предпостави Реал 3-0 Ливерпул сега паднал во транс човекот и си мисли дека Реал на Бернабе ќе намали на еден бод до тогаш...ееееееееееееј АЛО до тој натпревар има уште 8 или повеќе кола зарем Реал ќе биде совршен до крај,хахаха ама е смешен и тој а и сите Мадриљеноси.
    Проклети да бидат тие од Уефа што го воведоа пред неколку години ова 1/8 финале во кое се изнамачи кутриот Реал :<<<
    Поздрав до сите Примера Дивизионисти и останати

    ReplyDelete
  33. "Barca - Champion" да не збораме за ливерпул оти пред 2-3 сезони на камп ноу бесе 1-2 (белами и рисе како потсетување) а сега бенитез сам го тепал реал. Човекот ни сам незнае колку среќа има а незначи тоа дека нема знаење, ама ако сакате трењер шо ке изгуби од мидлзброу 3 дена после тоа тогас ок. За Ла Лига, случајно да не се надевате на некој бод на бернабеу???(како лани на пример ха ха) па фактички пресметано разликата е еден бод или евентуално два поради подобар меѓусебен дуел(евентуално, пак ке речам). Поздрав до фановите на Примера

    ReplyDelete
  34. Не верувам дека Бенитез секоја година го прати среќа сепак...тој е специјалист за Лига Шампиони тоа мора да му се признае.
    А ситуацијата од лани не е ни малку споредлива со оваа годинава што се случува(немој и ти да размислуваш како претседателот на Реал предвреме да не се избрукаш како тој..ПоззЗ

    ReplyDelete
  35. а зошто сите сте силно уверени дека загубивме протви Ливерпул има уште едно полувреме и да не мислите дека на Енфилд ќе појдеме со нели знамиња па ние сме Реал Мадрид и дома и на гости одиме да победиме точно е дека Ливерпул има доста поголеми шанси за да мине понатаму но тоа треба да го докаже на теренот

    ReplyDelete
  36. Ако пред две сезони успеавте да ја земите титулата се лажите. Реал нема шанси да победува до крајот на сезоната. Барса кај да е ке се разбуди од кризата (мислам на дуелот со Билбао ова коло), а по одличните игри на Реал и Реал ке падни многу со играта. Ова коло ке изгуби од Атлетико, вторник ке отпадни од Ливерпул, а Барса ке тепа со Атлетик и предноста ке биди пак 7 бода. Позз до сите навивачи на Барселона!!!!

    ReplyDelete
  37. abe papasterevski ti da ne si baba vanja ili nekoja gatacka so nema vrska od zivoto? real ke izgubel od atletico xaxaxaxa ako drvata od barselona izgubija neznaci deka i real ke izgube, mos i od epanjol da izgubija a ? ili pa potseti me. xixixi dosta so tie vasi glupi prognozi ako bevte tolku prognozeri ke zatvorevte site kladilnici do sega pozz do fanovite na REAL MADRID. hala madrid.

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. Филе ајде затворија дебатава. Ги премина сите граници како две жени на чешма се караат навивачите на Барселона и Реал, а веќе и коментарите повеќе се за лигата на шампионите отколку за тоа што треба да бидат за Ла Лига. Поздрав до сите;)))))

    ReplyDelete
  40. delux:ke se vregjame li sega?"drvata od barcelona"?izvini vaka na prasanjevo no kazi mi dali si uzivatel na droga?ili pa ne gledas fudbal,treto nema.odi vo gradinka i taka so malite deca ke pravis muabet za fudbal.samo za barca se pravi muabet.ke ti kazam zosto bidejki i samiot ne znaes.da bese barca slab tim nemase nikoj da im obrnuva vnimanie za 4 natprevari bez pobeda.za tolku golema vreva treba da si najdobar pa tolku da te napagjaat dokolku ne tepas.e tokmu toa e FC.Barcelona ovaa sezona.a vie madridisti pravete si filmovi dodeka mozete,gledam deka ste dobri reziseri.prednosta fakticki bila 1 bod,procitav pogore.hahahahaha rezil ste najseriozno.File te molam brisi ova glupostive,citam komedija a ne fudbalski raspolozeni lugje.pozdrav do site

    ReplyDelete
  41. добро бе ѓоре од кај си ти толку сигурен дека Барселона ќе биде шампион па разликата е само 4 бода а има уште 13 кола(плус еден меѓусебен на Бернабе) сите се тресите за титулата иако се правите дека кулирате знаете дека Мадрид е непогрешлив оваа сезона и дека нема да се откаже кога веќе загриза и кога веќе сме стигнале на -4 ни треба само уште 1 ваш кикс за да не зависиме од вас е после ќе биде што ќе биде ај поздрав до сите

    ReplyDelete
  42. gjore milev na igracite od barsa , a ako nekoj ti e tatko od niv izvini brat4e stvarno. hala madrid

    ReplyDelete
  43. Bravo File taka treba - izbrisi gi site komentari sto se protiv barca, taka se pravi debata:) Ako treba da pisat samo fanovite na barca tuka sto muabet ke si prajte??? lele kolku sme jaki, real nema so da bara, ke osvojme se itn. Ako vi odgovara taka togas ok nie pokje ne pisime i fala sto go izbrisa komentarot otsega ke navivam za barca...:))) (ako se lazime haha)Pozdrav

    ReplyDelete
  44. madrista: jas ne sum tolku siguren vo nisto dodeka ne zavrsi sezonata.no vie navivacite na real madrid ste tie sto ste tolku ubedeni i sigurni deka barca e gotova,real sampion,ke osvoele CL i neznam uste so tamu.sakam da vi kazam da ne si postavuvate tolku visoki celi za na krajot da ne imate golemo razocaruvanje.i vtora rabota,na koj e red da kiksne vo la liga?ako slucajno mislis deka ke tepate se do kraj,togas alal da ti e na verbata so ja imas vo real.
    delux:jas reagirav za tie sto ti gi narece drva,znaci normalno deka za igracite na barca.no gledam deka ne razmisluvame na isto nivo.nema potreba da mi se izvinuvas.da mi bese nekoj od barca tatko, 100% nemase da citam vakvi gluposti kako vasite (madridski).znaci vie celo vreme vregjate nekoj,ovoj bil vakov,takov,nikakov a ne gledate kakov predsedatel ste imale na klubot.bozem ova se izbori vo Kongo.ako imas neso da ponudis poveli,a ne da go diskreditiras oponentot bidejki ti si bezideen.pozdrav do site,osobeno do kataloncite

    ReplyDelete
  45. Ѓоле тоа не се поставувања на цели тоа е надеж како кај секој нормален навивач гледајќи го Реал онака забревтан и незапирлив секој е силно уверен во титули па сети се само како ти беше тебе како навивач на кога газевте се пред вас зар не си мислеше дека се ќе газите никој нема да ве сопре??? друго ние влеговме како тотални аутсајдери со рамос во ла лига бевме 1 километар зад вас едноставно влеговме со мислата што ќе се случи ќе се случи и да ја загубиме титулата никој нема да фрла со дрва и камења по нас за разлика од нас вие доколку ја загубите титулата ќе биде катастрофално па многу нормално е и дека притисокот е на ваша страна и и тој со секој лош резултат се зголемува и се зголемува тука исто така е и нашата предност а таа теза дека реал мора да киксне до крај не ви држи вода па ако гледаме така реал има повеќе кикса од барселона па затоа е и зад нејзе тоа е само лажна надеж ништо друго
    п.с. мадристи и сите останати прочитајте го ова ако не сте го веќе прочитале WE ARE TOP EUROPIAN TEAM во 2009 година HALA MADRID!!! http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1202763643943/noticia/Noticia/Top_European_team.htm

    ReplyDelete
  46. pa samiot kazuvas kako im bilo na navivacite na barca koga timot gazel se,i ete so se sluci.sega real gazi se,znaci znaes sto ide posle toa.real imal povekje kiksa,i sea mislis li ti deka barca treba da ima povekje so ovoj tim?pa i samiot go narekuvas real autsajder sto voopsto ne se soglasuvam so tebe.Real Madrid nikogas ne bil,ne e,nitu ke bide autsajder nekade,nemoj taka za svojot tim.tocno deka povekje pritisokot pagja na barca posle ozvonrednata serija od rezultati.borbata i natprevarite za titulite doprva pocnuvaat.znam,ke recete deka se tesime no dobro ke im dojde ovoj post od pobedi na barca za da ja zavrsat sezonata vo golem stil kako sto i ja igraa.ednas napisav,sega ke potsetam.ne moze tuku taka nekoj da zaboravi da igra fudbal.i od kade tolku sigurni navivacite na real,bodovite od derbito na santiago bernabeu pred vreme si gi pisuvate na vase saldo.ke ispadne kako so liverpool,ke se zaletuvate i na kraj vo endek.pozdrav

    ReplyDelete
  47. sakam da prokomentiram malku vo vrska so toa sto nekoi go napagjaat Pep.kako sto procitav,Pep nemal iskustvo i zatoa bila ovaa kriza na Barca.smesna rabota.ako nekoj ne znae kolku iskustvo ima Pep,pogotovo kako fudbaler,slobodno neka prasa i ke mu kazeme,ne e sramota toa.a site ovie mladi igraci,sto se promoviraa i vo timot na Rajkard se proizvod na Pep.dali nekoj ovde slusnal za Deufelau od B timot na Barca?da ne gi nabrojuvam dosega vekje standardnite prvotimci.i Messi e proizvod na Pep.kolku tituli osvoil?aj vo naredna prilika i povekje.pozdrav

    ReplyDelete
  48. Hahah pocna krizata vo Real tolku im bese od serijata.. Sega vo Bilbao ke "tepat" ahha.. Razlika -6 a narednata nedela -9 ;).. Viva Barca

    ReplyDelete
  49. Каква ноќ !!!
    Не знам дали и кој ги следеше двата натпревари на Бернабе и Камп Ноу а да не останал без здив...

    Заклучок #СРЕЌА#
    Ako Агуеро беше малку по суров и по свесен како што можеше да биде против Барса претходниот натпревар сигурно дека на Бернабе ќе настапеше на сцена случајот "Роналдињо" пред 3-4 години кога аплаудираше цел Мадрид...но среќата не изостануваше таа ниту во Барселона.
    Едноставно не беше ноќта на Барселона. Резултатот од 2:0 сигурно за некого би изгледал солиден и доволен но доколку некој го следеше натпреварот буквално не можеше да поверува што гледа. Толку многу шанси но воедно и промашувања Барса немала на последните 3-4 натпревари,но...
    разликата сега се зголеми на 6 бодови а она со температурите изгледа дека треба да му оддадете почит сите на Филе дека има право човекот...едноставно Барса ќе ја одржува предноста од 4-10 бодови со сигурност до крајот на сезоната.
    Visca Barca Visca Catalunya

    ReplyDelete
  50. Еј дечки ај без расправање за тоа кој колку си го сака тимот ја мислам дека има конкретен наслов на кој се пишува за што треба да се дебатира а не како било лани,пред 4 или 5 години.Фала

    ReplyDelete
  51. decki,koj kolku promasil i koj imal srekja,toa e fudbal.zatoa e najvazna sporedna rabota na svetot.kako e taka e,no se pokaza toa deka real ne e kadaren ovaa sezona da ja sledi barca.no neli rekovme deka i nadezta posledna umira:)real ne samo sto gostuva vo bilbao,ke gostuva vo sevilla i so villareal,kade sto barca gi sobra bodovite.sega mnogu sakam da znam sto bi pisal eden decko sto go procitav tuka kako veli deka na atletiko nemalo da mu dadat 5-6 gola vo znak na blagodarnost sto atletiko ja porazil barca.oni siromaskite eden gol dadoa i toj neregularen,no sto e toa e.toa e toa precenuvanje za koe zboruvam jas i posle nekoj drug ke im bide kriv.sepak prvenstvoto stana povozbudlivo so kiksovite na barca.pozdrav

    ReplyDelete
  52. File zosto nemas napisano komentar od odamna..? Ili se spremas posle pobedata na Barca i na Liverpool so nov post.. ;) Barca champions

    ReplyDelete
  53. Па добро..барем навивачите на Реал за момент се понадеваа на невозможното..и тоа е нешто..хехе.Па како со рече некој погоре да беше Агуеро малце по конкретен(детето за грев се акна од промаршвање, сигурно имаше едно 5 зицери)Атлетико ке тепаше 5 до 6-1 али наместо тоа судијата како и секогаш за момент оќоре и невиде еден тон офсајд на Хунтелар и утакмицата заврши 1-1.Ако Барса тепа наредно коло(Алмерија мислам на гости),тогаш првенството е завршено....поздрав до сите шо го мразат Реал..

    ReplyDelete
  54. abe znam zosto site go mrazat real. zatoa sto e bez somnenie najdobriot i najuspesniot klub vo istorijata na fudbalot. a vie mrazete go kolku sakate so toa ne mozete da mu gi zemete titulite.pozz do site fanovi na real madrid. HALA MADRID

    ReplyDelete
  55. Еве живи сме и ние навивачите на РЕАЛ МАДРИД а едно реми незначи дека се откажавме, ние пак ќе ви ја земиме титулата хаха. Да се потсетиме дека барса јаде 4 парчиња од атлетико и еден совет ко ќе ја гледате табелата додајте 3 бода кај РЕАЛ од меѓусебниот дуел на Бернабеу за да ви биде појасна сликата. Поздрав до сите

    ReplyDelete
  56. ...да не го повторувам Ардија во постот... викенд клото го видовме сите, а анализата на комплетното со тоа за што зборував во претходните неколку поста, може да биде комплетно само после реванш натпреварите од Лигата на Шампионите.... :-)))))))))

    ReplyDelete
  57. што мислите дека по еден нерешен резултат ќе се откажиме од титулата никогаш има уште 12 кола до крај има уште еден меѓусебен дуел а разликата е само 6 бода има уште многу да се игра уште премногу за да се некој се осмели да каже дека титулата ви е загарантирана

    ReplyDelete
  58. Да секако...меќусебниот дуел ако го сметате за победа...па со ова игра Реал како можи да се надева на нешто освен нерешен исход наспроти вуиграната и течна игра на Барселона...ако победат тоа ќе биде со гол од офсајд...или можеби со подла игра да се повреди Меси...Меси е признаен и од самите фудбалери на Реал...за Раул знам дека е фудбалски џентлмен...но ме зачуди изјавата на РОбен дека Меси е најдобар фудбалер и дека тој е од друга планета...а јас мислев дека Робен е самобендисан како Роналдо...интересно беше случката на Роналдо сега со стивен тејлор после дуелот на Манчестер со Нукасл...има многу фудбалери на кои му е мета...па и во изборот за најдобар фудбалер во светот пред сите конкуренти новинарите го фатиле во тесно кога го запрашале зошто изјавил дека е 1 2 и 3 најдобар фудбалер во светот...а Реал сака таков калибар на играч иако од екипата имаше многу незадоволство од одредени играчи...поздрав

    ReplyDelete
  59. dajte be lugje prestanete so toa mrazenje,tuka sme vo interes na fudbalot pred se.sekoj ima pravo da si naviva za odreden klub.tie sto spomnuvaat mrazenje kako prvo ne ni znaete da go objasnite toj zbor.da mrazis nekoj klub,spored mene,znaci posakuvas da im se povredat igraci,da im se urne stadion,da im padne avion nedaj boze i red crni scenarija.zarem za toa sme ovde?samo nasiot tim da postoi na planetava i togas da bideme zadovolni.znaci ne mu mislime ubavo na fudbalot.jas sum za F.C.Barcelona i sum najprotiv Real Madrid,normalno no ne go mrazam.sakam uste ednas da gi potsetam navivacite na Real da ne si gi vpisuvaat bodovite od derbito na Bernabeu vo nikoj slucaj dodeka ne se odigra natprevarot,pa ni so nieden drug tim.barca primila 4 od atletiko,i sto sega?pa Real krkase 4 od Sevilla i toa na Bernabeu samo za potsetuvanje,a Barca im dade 3 vo gosti.i toa li se sporedbi?smesna rabota i krajno neseriozna.videte koj kolku golovi dal i primil ovaa sezona i togas ke razgovarame.ne trcajte zs gostuvate vo Bilbao sledno kolo,najverojatno ke se zgolemi razlikata.nikoj ne otpisuvam od titulata no povekje od jasno e deka Barca e so mnogu golemi sansi za La Liga.i uste edno potsetuvanje za navivacite na Real za nivnata kontradiktornost.ednas go narekuvate vasiot tim autsajder,sto voopsto ne mu lici na vasiot tim,za posle da procitam kako Real e najdobriot i najtrofeen tim vo svetot.resete se sto mislite za vasiot tim za da znaeme kako da razgovarame so vas.pozdrav od Veles

    ReplyDelete
  60. Дербито во Мадрид се игра на 3 Мај. Дотогаш има уште цели 2 месеци и гатачите од Мадрид (како што мене ме нарече некој од нив кога реков дека Реал ке изгуби од Атлетико предводени од Болуда се сигнрни дека Реал има 3 бода од тој натпревар. За два месеци формата на Реал и Барселона можи да се смени, а дека Реал ќе изгубеше од Атлетико да не беше онај ќор судија ќе изгубеше, ама ако ко неможат сами да освојват бодови нека му помагаат судите. Поздрав.

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. Да се приклучам на апелот на Ѓоре да се протресе паметот пошто муабетот омрзнува веќе, јас како навивач на Реал.

    Се сум видел ама волку тапа луѓе ретко се гледа. До толку сум накурчен од простотилок, некој од овие пацери кои не знаат ништо за фудбалот а само дрват по блог,да ми прават ваков муабет очи во очи,таков ќотек домаќински би изеле, никад повеќе до тастатура да не се доближат.

    Стока неизживеана...

    ReplyDelete
  63. Спремајте се за ЛШ, се надевам ќе има многу повеќе голови од првите натпревари :)

    ReplyDelete
  64. незнам како може некој да биде волку ,,паметен" како овој Ѓоре

    ReplyDelete
  65. Ај пишете шо сакате доста со тие "паметни муабети"! Па то е дел од ваквите дебати да си кажиме барса клошари или барса глупаци на пример... а не, јас сум фан на Реал и да речам абе Реал се најјаки ама и барса се добри и имаат јаки играчи и тн... шо фудбалски муабет е то ако не ги вреѓаш противниците?! Во фудбалот тие ти се душмани (ха ха) и зато пишете убо за вашиот клуб а за другите пишете шо е можно полошо за да биди интересно. Јас незнам како можи така да го гледате фудбалот? Џабе ги сакате своите ако не ги мразите ривалите во фудбалот. Поздрав од Битола

    ReplyDelete
  66. File, Real veke zavrsi 2-0 na poluvreme sto drugo mozeme da ocekuvame. A za greskite na sudijata ne treba da se zboruva bidejki real taka dobi eden bod so atl.madrid pa takada neka vidat kako e da ti pomogne real.. A utre ke vidite kako se igra futbal od Barca... Viva Barca Viva Messi.

    ReplyDelete
  67. Sega mozi da se sitite Real ispadna (se da mu ebam na De Bleeckere kopile nevideno lom ne napraj) ama pazete ko ke se raneti kralevite se najopasni i zato zboguvajte se so Primera. 100% laporta go ima pusteno da ni sudi gjubreto od belgija :) ama ne mora da znaci oti na site im smeta najtrofejniot evropski klub, a inace ako ima klub so ke se vrati po 2 poklon gola na liverpool pisete tuka za da znam ok? Real 4 everrrrr

    ReplyDelete
  68. Одам да се убијам...:) Реконструкција потребна ко никогаш до сега, сите слабости излегоа на површина, догодина со нова одбрамбена линија, се надевам:) ДеБлекере 2 - 0 Реал, Ливерпул 2 - 0 Реал, како и да е, 0 е 0...:)

    ReplyDelete
  69. Па очигледно фрустрацијата после оваа хорор вечер за Реал се толку големи што Goran Real Madrid западнал во Транс - ситуација.
    Навистина би било глупаво да речам дека Де Блекере бил во право затоа што навистина во двата гола особено вториот постојат високи аргументи за противење но поминаа само 3 дена од онаа вечер на Бернабе кога Човекот со знаменце од долната страна на екранот не забележа очигледен Офсајд на Хунтелар но...
    Кралевите се такви инаетливи а доста разочарани во себе најреално гледано но од овие дуели против Атлетико и Ливерпул може да се истакне само еден човек: Икер Касиљас(замислете да не би бил тој какви резултати ќе извадеше Реал)
    Сепак судијата ќе остане според Реалови причината за поразот не осврнувајќи се на шансите и буквалното газење по теренот од страна на Црвените особено во првите 30-ина минути.
    Разочарувањето од ова елиминација и веќе непосакувана навика од бурни 1/8 финалиња не може никој да го замени со титула во Ла Лига што е вистинито но има и такви кои инаетот им дозволува да зборуваат дека лекот ќе се бара тука( каде што мислам дека Барса,сепак ќеја освои )
    ПоздраФ

    ReplyDelete
  70. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  71. Касиљас на ниво, екстра голман, Пепе до негде...и Диара се истакна, друго ништо...ако имаш 3 играчи од 11, ништо поќе не можи да се очекува...додуша ДеБлекере и да е крив за некој гол, немаше надеж во играта на Реал, едноставно нели максимално сум разочаран...:) Туку кај е Филе шо го нема да пиши, изгледа спрема нешто екстра...:)

    ReplyDelete
  72. Ve molam sega navivaci na Real.. Nemate bravo na zbor.. 4-0 ahhahah.. a sega so Bilbao sto ocekuvate ( mozebi ke pobedite :P).. Ova godina nema da osvoite nisto bidejki ste mnogu slabi.. A Barca lom ke napravi i ke gi pobedit site ;).. Viva Barca Viva Messi

    ReplyDelete
  73. kade ste sega kralevi?nemoj sega sudijata bil kriv,please.igrata vi bese pod nivo,ustvari nemavte nikakva igra i ideja.Robben podobar od Messi?i toa go imate receno.cccccc,ni Murinho ne e tolku samobendisan kako vas,mislam deka bi bile dobar spoj hahahahaha.dosega imate dve tituli,Copa Del Rey i CL,uste La Liga da ja osvoite i taman ke bide.se e toa samo pusta zelba koja gledam "vi se ostvaruva" i koga ke se razbudite ke vidite deka nozete vi se otkrieni hahahaha.jas ne zboruvav ovde koj e pameten a koj ne i od mene nikogas nema da procitate izrazi kako klosari,seljaci,ovcari itn.Ne sum malogragjanski vospitan i zalam sto ne mozam da vi udovolam so takvi "kulturni izrazi".Real Madrid ovaa sezona nema ni R od toa sto treba da bide.pozdrav

    ReplyDelete
  74. За кој клуб пишите бе? Кој е актуелен двократен шампион на Шпанија? Чекајте не се силете уште ништо немате освоено последните 2-3 години а се сметате за најјаки! Почекајте барем до мај/јуни па славете ама да не се случи нешто изненадно?! Уште е РЕАЛ МАДРИД шампион колку и да е слаб! А за на Енфилд сами видовте нема шо да се расправаме ако имало толку оштетена екипа од судии до сега во ЛШ кажете која е? Не велам дека Реал заслужи да победи ама катастрофата со првите 2 гола беше предизвикана од судијата(пак ке речам се да му ебам) и со 0-0 на полувреме кој знае шо ке беше па затоа доста со тие муабети за бламажа на кралевите. Ај ќе почекаме да видиме можи ке испаднат и овие "јаките" од Лион (се е можно). Реал испадна од најјаката екипа во ЛШ и то е единственото некакво оправдување (не е многу за тешење ама...) и ај на ждрепката можи ќе ви паднат вас па да видиме како се игра против Бенитез, да ни покажите вие!? И само нешто за крај - тој шо рекол дека робен е појак од меси тешко него оти робен е еден од најслабите играчи на РЕАЛ и мислам дека ќе се збогува со првата постава во натамошниот дел од сезоната и ке не спаси од резилот поарно да не го гледаме.Поздрав и не го отпишвајте Реал до крај...

    ReplyDelete
  75. Доста го кривите судијата за натпреваро со Ливерпул. Ако небеше судијата ќе изгубевте од Атлетико. Јас велев дека кај да е и вие ќе падните во криза па ете да не вие Касиљас на голо од Ливерпул најмалце 7 ке примефте а од Атлетико 5 гола и не треба грешки во судите да барате туку во играчите пред се во одбраната. Канаваро глата не знаеше кај му е од Торес цел натпревар. Сеа ви остана уште една многу мала надеж Ла Лига ама морате да признајте дека имате многу многу мали шанси оти како шо тргна и вие ко Барса влегватге во мала криза. Поздраф до Франк Де Блекере

    ReplyDelete
  76. Da ne treba komentar za igrata na barca... A sega go cekame noviot protivnik.. Jas licno bi sakal i liverpool bidejki treba da im se revansirame.. Pozdrav so File, utre ocekuvame novpost

    ReplyDelete
  77. iiiiii petarda vo mrezata na Lyon,sepak Barcelona pokaza koj e koj i rabotite si dojdoa na svoe mesto.a za navivacite na Real Madrid ke kazam samo edno.neka go procitaat naslovos na postov i se e jasno.za kogo kako neli?:)pozdrav

    ReplyDelete
  78. Барселона покажа дека излегва од таа ,,мини криза" која ја имаше. Пет гола во режата на Лион, а пред 2 години Реал одвај нерешено со Лион дома извади. Сега во ждрепката сакам Барселона да игра против Манчестер Јунајтед за да му се реваншираме за лани. Поздрав

    ReplyDelete
  79. значи вака сеа ... да се вратиме на примера, мислам дека Друже филевски убаво си рече, а ардиан може слободно да се симне од облаци и нема право да рече дека реал мадрид врска немаат незнаат да играат и сите ке ги изгубат или нешо сл. може само да си кути и да гледа како тече првенството, а за тоа со повредените играчи ние не се жалевме ич коа ни се наредиа сите против нас никој не не праша дали ни чини. Вие зборите не фали абидал, а ние да викавме леле ни го нема диара , руд, робен мецелдер канаваро пепе де ла ред игуаин снајдер и уште дузина фудбалери ... ќутевме и се надевавме дека нема да загубиме... ама еве ко шо очекував и имав право да се надевам, полека почнаа да се враќаат повредените почнаа да се враќаат победите и го прават првенството далеку поинтересно од колку што беше, а вие да останете без 5-6-7 па и повеке прво тимци... искрено нема да можам да ви го најдам крајот. Ама тоа е тоа повредите се дел од првенството.Останува да видиме како ке продолжи да тече и да се надеваме дека можеме да направиме ВИСТИНСКО ЧУДО !!!! ПОзз до сите фанови на кралевите :)

    ReplyDelete