19.5.12

ВО КАСТЕЉОН И ПОСЛЕ ЦЕЛА НЕДЕЛА Е ХОРОР, А И ВО ШПАНИЈА ТЕШКО ДЕКА НЕКОЈ ВЕРУВАШЕ ДЕКА ТОА ЌЕ СЕ СЛУЧИ

Во Кастељон сеуште не можат да се помират со фактот дека една од најдобрите „кантери„ во Шпанија се уназадува со суперсонична брзина. Испаѓањето од Првата Лига на Виљареал, повлекува неколку чекори кои допрва ќе бидат пораз за целото раководство на „подморницата„. Таа тоне и тешко дека наскоро ќе има брзо враќање.
Имено, со испаѓањето на Виљареал во поселдните минути од последното коло, испаѓа по автоматизам и Виљареал Б во третата лига. Децата кои цела година одиграа одлично и се најдоа во средишниот дел од табелата во Аделанте Лигата (тоа е втората шпанска фудбалска лига) сега ќе мора да се преселат во третата бидејќи во една иста лига не може да играат две екипи од ист тим (во случајов Виљареал А и Виљареал Б). Е сега тоа вертикално поместување што сите го очекуваа во Б-тимот на Виљареал, ќе го нема во Ла Лига. „Платениците„ кои играа во Виљареал веќе си имаат обезбедено други клубови. Кантерата е „на колена„. Ова е нешто што никој не го посакува и што тешко некој веруваше дека ќе се случи.
Кастељон е во тешко разочарување и клубот, тешко дека во наредните години дека ќе може да застане повторно на цврсти нозе.
Ударот беше премногу ниско.
Во недозволената зона, каде премногу боли и каде ударот остава најголеми последици, меѓу најмладите и носечкиот кадар за квалитетен развој.

Филе/Барселона


No comments:

Post a Comment