22.5.12

КОЈ ГИ НАРАЧУВА ТЕКСТОВИТЕ ВО ДЕЛ ОД „НЕЗАВИСНИТЕ„ СПОРТСКИ МЕДИУМИ?

Премногу негативна енергија, премногу злобни стрели од еден дел на новинарската фела кон настапите селекторот на младите, Бобан Бабунски. Дали е тоа воопшто потребно?
Не мислам да пишувам во одбрана за човекот кој ми е и личен пријател (иако јас знам да искритикувам и во таков случај, кога сметам лично дека тоа е потребно и кога држам таков став, тоа барем им е познато на сите мои пријатели) туку едноставно, искрено верувам токму сега во успехот на единствената фудбалска репрезентација која е веќе подготвена за голем исчекор од досегашното сивило. 
Верувам пред се` во настап на европското првенство.
Бабунски направи големи промени пред се` во свеста на фудбалерите, а и го направи најдобриот „сетап„ досега. 
Тоа што некои сеуште го сместуваат како помошник на Тошак, тоа е заблуда која Бобан уште долго време нема да може да ја „отпише„. Времето ќе покаже дека Тошак одамна (веќе неколку месеци) работи со други асистенти. Некому очигледно не му одговара тоа да го покаже или напише. „Убаво е„ кога се фрлаат стрелите кон тој кој не им е омилен.
Ако беше така како што „некои„ пишуваат, немаше сега Тошак, токму во двата пријателски натпревари да ги земе најдобрите од младата селекција. Ќе ги оставеше да се уиграат уште повеќе пред натпреварот кој носи бодови и кој е одличен како тајминг за дуелите кои значат „патека кон ЕП„. Португалија и А-тимот за мене се одамна надвор од целта. Искрено, не ни верувам во некои од наредните квалификации дека ќе бидеме успешни. 
Нам ни е потребан комплетна „ремонтада„. 
Комплетно подмладување на селекцијата. 
Затоа и можеби треба да се форсираат младите кои еден ден во комплетен состав, како што се сега, ќе бидат А-селекција. Е тогаш можеби ќе можеме да се надеваме на европски или светски исчекор.
Затоа, не ми се јасни написите во кои вирее зло и негативна енергија.
Кому е тоа потребно, сега кога имаме шанса и добро позиционирана патека на движење? Статистиката, а и натпреварите ги гледавме сите...повеќе од јасно е дека на младите им треба поддршка, токму сега, а не кавга и „фингирани написи„. 

No comments:

Post a Comment