21.5.12

ЧЕЛЗИ ШАМПИОН, УЕФА БЕЗ ОЧЕКУВАНИОТ ПРИХОД И СВЕТСКИ ИНТЕРЕС

Честитки за навивачите на Челзи. 
И тие веќе го имаат својот омилен клуб меѓу Великаните на УЕФА.
Но, уште еднаш се потврди фактот дека и покрај тоа што Баерн Минхен беше домаќин и Челзи противник светскиот интерес нема да е на очекуваното ниво. Тоа го потврдуваат и 30%-те отсто вратени влезници и резервирани хотели од страна на „богатите арапи„ дека ќе биде едно полуздодевно финале. Ако не беа продолженијата и пеналите, натпреварот веројатно ќе се заборавеше уште во текот на утринските часови. Ќе останеше само славјето, статистиката и новиот шампион. Вака барем ќе зборуваме за пеналите и ќе честитаме на новиот шампион.
Фактот, што не е срушен рекорд во гледаност, рекорд во откупени ТВ права, во медиумски известувачи и преносители на „живиот пренос„ ја потврдува исто така мојата претходно напишана реченица.
Челзи останува на тронот до следната сезона, а УЕФА ќе пресмета дека дел од заработката можеше да биде уште поголема. Како што можеби и очекуваа...
Најдобрите фудбалери и клубови, со нетрпение ќе се очекуваат дури од август натаму...

No comments:

Post a Comment