30.1.13

ПАНЧЕВ БЕШЕ ИЗБОРОТ НА КРУЈФ ПРЕД РОМАРИО ВО ФКБАРСЕЛОНА

Денес сите му го честитаат роденденот на Ромарио, кој својот зенит го постигнува во ФКБарселона. Но, дали знаете дека Јохан Крујф пред доаѓањето на Ромарио во Барселона ја имаше испратено понудата до Дарко Панчев? Откога Дарко Панчев ја одбива понудата од Крујф да заигра во Барселона, скаутите веднаш се пуштаат во носење на друг фудбалер. И така го пронаоѓаат Ромарио од ПСВ. А во меѓувреме Дарко Панчев ја одбива и понудата од Арсен Венгер за доаѓање во Монако. На крај го одбира Интер и заминува во Милано.

No comments:

Post a Comment