26.10.13

Фамилијата Бабунски денес во МАРКА со „отварање“ на Ел Класико

Давид и Дориан Бабунски денес на две страни во највлијателниот и најчитаниот дневен спортски весник во Шпанија и еден од најголемите во Европа, МАРКА, го отвараат најинтересниот и најатрактивниот натпревар во Шпанија.
Фамилија „Класико“ е насловот на комплетната сторија за двајцата браќа македонци кои за првпат во историјата може да се каже дека имаат вакво ривластво, помеѓу двата клуба. Досега имало неколку фамилии кои играле во два различни дреса, двајца  браќа, татко и син итн. Но, браќата Бабунски се првите кои играат во иста сезона во двата различни клуба.
Низ комплетно приближување на нивниот сегашен живот „во двата дреса“ на двете печатени страни во Марка, браќата Бабунски стануваат општо позната фудбалска приказна, која сите наскоро ја очекуваат и во Класико со првите екипи.
Во продолжение на текстот, посебен осврт има и на философијата основана токму од Давид Бабунски како платформа „Скајселф“ која пак внатре во многуте философски симпозиуми организирани од Давид се собрани многу јавни личности, фудбалери, спортисти од сите сфери во Шпанија. Во подготовка е и неговата првата книга со овие философски размислувања.
Денешната МАРКА со овој осврт на фамилијата Бабунски го отвара денешното Ел Класико.

(текстот е сопственост на ДЕРБИ.МК но поради моменталните технички проблеми е објавен само на блогот на авторот)

No comments:

Post a Comment