27.2.14

Нека е со среќа стартот и конечно нека тргне!


Бошко Ѓуровски го објавил списокот на фудбалери за своето прво претставување. Моите прашања и анализи ќе продолжат и понатаму, но сега е време да му се посака искрено среќа и убав почеток, со максимална поддршка од сите. Да проба вистински да ја крене репрезентацијата „од мртвите“ и конечно да направи убав исчекор за сите љубители на фудбалот во Македонија. Помалку да зборува пред микрофони, нека зборува на терен низ игра.

Со среќа нека е.

Време е накратко да замолчам (а и сите останати, кои и најчесто молчат:-) за да му се остави простор да зборува преку стратегијата, концептот, играта и резултатите.
А потоа ќе анализираме и ќе посочуваме.

Бошко, нека е со среќа стартот.

(и искрено од срце се надевам дека се шпекулации сите муабети дека на првата понуда од Јапонија ќе се врати таму. Не дај Боже да ни се повтори „Чедомир“ уште еднаш)

No comments:

Post a Comment